ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO TOT ÉS VÀLID

La dona amb tres fills recentment desnonada a Barcelona, segueix provocant polèmica. Ara hem sabut que ja va avisar de la seva situació als Serveis Socials el passat mes de juny demanant un habitatge i la Mesa d’Emergència Social encara no havia tractat el cas encara que podia saber la data del desnonament. De fet el cas ja tenia un llarg recorregut judicial marcat per la situació dels menors del mateix.

Tanmateix, son més proves del cinisme de l’alcaldesa de Barcelona que davant l’acció va acusar a la Generalitat i els Mossos de l’afer i va demanar protegir les criatures i defensar el consistori que diu va fer tot el que va poder per evitar l’assumpte. De fet els Mossos ja han mostrat la seva indignació ja que compleixen ordres judicials i el Govern ja ha dit que evita molts desnonaments amb els seus ajuts.

Realment no tot s’hi val per treure un rèdit polític, com ha fet Colau en aquesta ocasió. Recordo que quan liderava la PAH acusava l’Ajuntament de Trias de no fer res per evitar aquest drama i l’acusava com a part del sistema. Ara, ella lidera el sistema i els resultats en aquest cas son a la vista. Això no pot fer que per sortir de l’atzucac disparar a tort i a dret evitant responsabilitats. Els mossos son servidors públics i compleixen ordres, no son en cap cas culpables dels desnonaments i la Generalitat te les competències que te i amb els seus ajuts a moltes families evita situacions com aquestes. Curiosament no hi ha hagut retrets cap al Govern espanyol.

Ja sabem, i segurament ella també ho sap que una cosa es el populisme de carrer i un altre governar les institucions. Ara ha estat als dos costats i acusar a determinats col·lectius o institucions per sortir del pas o desviar l’atencio utilitzant el tema sensible de les criatures es mesquí.

Tanmateix, anem descobrint més sobre aquest cas, com el que he descrit primer i no deixa molt ben parat al Consistori i la seva alcaldessa. Per tant a assumir la part de responsabilitat que pertoca i deixar el populisme al calaix que quan es buit de continguts o de fets nomes respón a un cinisme desmesurat que no te cabuda amb una democràcia de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.