ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DIMONI: CATALUNYA

No vaig veure el discurs d’investidura de Rajoy, però pel que he vist una bona part de la seva proposta va anar centrada en la defensa de la unitat d’Espanya, la negació de la sobirania catalana, i els alts perills que portem i que ens fa culpables de tots els mals.

Una mena de “Una grande y libre” actualitzada en l’any que vivim. Realment la mesquinesa te aquestes coses, intentar amagar les propies incapacitats buscant culpables sense solta ni volta i posan el jo o el caos com a dilema a resoldre.

Francament per l’Estat i 40 anys després de la mort del Dictador, el problema es una nació que pacíficament i demcocràticament ha demostrat una majoria al carrer i una majoria al Parlament per demanar la República Catalana independent i amb la formula d’un referèndum perquè la gent decideixi. A l’altre costat menyspreu, negació a parlar, justícia polititzada, manipulació constant i guerra bruta. Podeu jutjar vosaltres mateixos si la anomenada Transició es o no va ser una farsa, i podeu veure la evolució de la democràcia espanyola a nivell zero.

Aquest es el gran problema segons Rajoy, amb una alternativa que en aquest aspecte tampoc millora els nivells democràtics i també nega el dret dels ciutadans a decidir el seu futur.

No n’hi ha prou amb això que tot i dir clarament que som el problema número u, la seva gestió al capdavant del Govern espanyol ha estat nul·la en diàleg, amb política i amb democràcia. Una contradicció flagrant que no s’aguanta per enlloc.

En definitiva el vodevil seguirà avui amb la perdua de la votació i segurament amb unes terceres eleccions més properes que mai. Un Estat sense remei i una Catalunya que ha de començar la seva emancipació democràtica sense mirar a un Estat del que res podem esperar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.