ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

INCOMPATIBILITATS

La visita de la presidenta escocesa a Brussel·les per reclamar la seva adhesió a la Unió Europea, nomes va provocar una reacció fora de to, la d’en Mariano Rajoy dient que si el Regne Unit marxa, Escòcia també. Una sentència que provoca el seu darrer ridícul internacional i democràtic. A Catalunya en Germà Gordó dins Convergència proposa un partit de futur on hi siguin els sobiranistes no independentistes amb una clara evocació a un passat que ja no tornarà.

Son situacions diferents però amb un comú denominador en forma de receptes passades i que no tenen cabuda en el context actual. Rajoy preocupat pel tema català fa sentències obviant la realitat i sobretot el sentit comú i la democràcia. Tenim molts exemples de peculiaritats a la Unió que han estat adaptades sense més problemes com la caiguda del Mur de Berlin, Xipre i la seva illa partida, una ciutat llombarda amb el fran suís com a moneda oficial i un llarg reguitzell de territoris petits i grans que han acomodat la solució dins aquesta gran xarxa. Ara Escòcia defensa la seva pertinença a la mateixa amb la força del vot favorable de fa una setmana i tard o d’hora trobaran la manera d’adequar la nova realitat perquè el món evoluciona, no es uniforme, i els interessos socials i econòmics no son estúpids i el que avui es blanc demà pot ser negre si hi ha un clar interés. Un cop més l’olor de ranci be del sud d’Europa amb idees caduques i sense sentit.

A Catalunya en Gordó sap perfectament el context on ens trobem, on Convergència dins Junts pel Sí te com objectiu la independència, amb tres carrecs que aniran a judici pel 9 N i amb la vocació de nou Estat conjuntament amb les altres forces sobiranistes. Per tant no te ni solta ni volta aquesta proposta. Alhora que vol dir sobiranistes no independentistes. Si vols sobirania, la independència es la sobirania màxima, no crec que cap sobiranista pugui renunciar amb aquesta, per altra banda si ho fa segur que no es sobiranista. Prou de jocs de paraules sense sentit.

Aquest partit si la partida acaba be, com la resta deixaran de ser sobiranistes i independentistes per ser simplement nacionals i defensant el seu model de país per Catalunya, aquest es el repte. Altres discussions ja no tenen cabuda en el context actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.