ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS INDICIS DEL 9N

La fiscalia del Tribunal Suprem espanyol assenyala 15 indicis per sostenir Artur Mas i Francesc Homs imputats per la seva actuació al 9N per desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics, al·legant que el procés quedava en mans de ciutadans voluntaris quan no va ser així. Posen com a prova la carta que es dirigeix al Centre de Comunicacions i Tecnològia de la informació quan ja estava prohibit pel TC per exemple, i ens parla de clara intencionalitat de seguir amb la Consulta.

Realment es esperpèntic que un Estat que ha superat el 100% del PIB d’endeutament, una bancarrota amb tota regla i que te greus mancances democràtiques 40 anys després de la mort del Dictador i un sistema corrupte que traspua per tot els seus racons. Es preocupi per prohibir estelades o símbols legals que no li agradan o segueixi amb un judici per consultar a la ciutadania.

De fet es molt simptomàtic que tot el seu problema es anar contra aquells que son representants de la ciutadania i que exercint les seves funcions i davant una demanda com la que ha mostrat Catalunya no pregunti a la mateixa societat com un metode normal que vol fer. Anar judicialment contra això es senzillament dir que la democràcia ha perdut el seu sentit completament.

Buscar cartes i actuacions, quan tothom sap que Catalunya va sortir del seu control aquest mateix dia, senzillament perquè la democràcia i la societat va passar per davant de lleis d’altres temps que nomes son efectives si hi ha una societat disposada a seguir-les. En aquest cas es va dir prou i de la millor manera possible es va fer aquest referèndum en forma de consulta com seria normal en qualsevol societat civilitzada.

Ja n’hi ha prou d’aquesta comedia sense fí. Que volen empresonar representants del poble per preguntar a la gent. Que ho diguin clar i que es preguntin quin tipus de societat volen i quin règim donen a entendre que es legal a l’Estat espanyol, segur que tots els noms que vulgueu, menys democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.