ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ANIVERSARI 23 F: LES COSES NO VARIEN

Avui fa anys d’aquell 23 F on algunes unitats militars van voler acabar amb la democràcia de fireta per retornar amb més força al passat i el Monarca espanyol va sortir com un heroi a defensar la mateixa. De fet es curiós que la persona que va ser nomenada hereu pel dictador, ara fos el salvador de les essències democràtiques. Cal dir que aquesta teoria de cara a la la galeria te molts punts foscos que han anat sortint a la llum i que els poders de l’Estat han intentat amagar matusserament com es habitual.

El cert es que hi ha coses que no canvien amb triomf del cop d’Estat o no. Continua haven presos polítics a l’Estat, cosa ja de per si inaudita en un teòric règim com el que vivim. Arnaldo Otegui d’aquí una setmana sortirà definitivament de la presó sense taques de sang demostrades i simplement per motius polítics amb les causes que defensa. De fet els actes que es preparen de benvinguda ja han estat causa de demanada de suspensió pel delegat del Govern espanyol a Euskadi Carlos Urquijo.

La contradicció es servida, per un costa no te cap caire polític la seva condemna i per altre es inhabilitat per impedir es presenti a les eleccions basques amb molt bones perspectives, i es volen suspendre actes a una persona que ja ha complert la seva condemna i per tant ha pagat el seu deute i es perfectament lliure, o es que el tema de la reinserció també era un engany.

Otegui ha estat un actiu perquè ETA abandones les armes i per tant barrejar això amb enaltiment del terrorisme es fals i indecent. Parla el delegat d’humiliació a les víctimes, quan precisament la seva lluita ha estat per evitar que hi hagi més víctimes, cosa que l’Estat amb la seva gestió del tema amb creació de banda terrorista com el GAL inclosa ha propiciat més mort i dolor. Posteriorment hem vist els nuls passos de l’Estat amb la dissolució definitiva de la banda terrorista, on nomes aquesta ha fet passos valents per acabar amb el drama.

Com diu Joseba Permach, portaveu de la il·legalitzada Batasuna ” l’empresonen per fer política, volen prohibir acte polítics a la seva sortida i encara diuen que no es un pres polític”.

El mateix ministre Fernandez Diaz, el que ara qüestiona la Justícia per les investigacions del seu Partit, cosa que quan era contra CIU provocava la seva defensa de la llibertat de la mateixa. Parla de que Otegui no es pot dir home de pau i el vincula amb la banda terrorista. Un nou desproposit de com interpretar en el propi interés un nou cas de vergonya per l’Estat espanyol.

Passen els anys, i els 23 F però hi ha coses que no varien.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.