ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS ASSUMPTES DEL CEL I LA TERRA

El cap de la Religió Catòlica Francesc ens reconeix que lús dels anticonceptius contra el Zika es un mal menor, i ho va aclarir dient que l’avortament no es un mal menor, sinó un crim, llençar una persona per salvar-ne un altra, el que fa la mafia, en canvi l’altra opció no es un mal absolut. Apart va considerar l’aspirant a la Presidencia americana Donald Trump com a no cristià per voler aixecar murs entre Mèxix i USA per no permetre l’entrada d’immigrants.

Ja hi tornem a ser, amb el màxim respecte per totes les persones de fe en el que sigui, des d’un Déu a una cadira per posar un exemple, no podem donar segons quines lliçons des de la ignorància o la mala fe, encara que sigui redundant. Aquest virus que provoca malformacions a les embarassades, es pot combatre amb metodes anticonceptius com a manera més lógica i cal dir també humana. De cap manera es un mal menor, simplement no es cap mal, es una prevenció normal i personal per evitar mals irreversibles. Qui es aquest senyor per erigir-se per damunt del be i del mal i qualificar això de mal menor, simplement no es de rebut.

Per altra banda qualificar avortament com a crim i barrejar-ho amb les tàctiques de la mafia, es una falta de respecte a la persona humana i el seu dret a decidir personal sobre el seu cos. Simplement es feixisme a cara descoberta. La gestació d’una criatura es una situació volguda per una parella normalment o una dona que es la responsable de l’acte i que per aquesta mateixa responsabilitat i per mil motius o pot frenar si la medicina li permet. Senzillament es personal i intransferible i ningú te dret a posar el nas en la privacitat i el mateix ser humà en el seu interior, em sembla una demagògia impresentable alliçonar a la resta de la humanitat sobre que ha de decidir o no.

En la qüestió política rebla el clau ja que segons el seu llibre sagrat, si no ho tinc mal entés el perdó es una base prou significativa, i sembla que Trump, independentment del que en poguem pensar de les seves propostes no en te el benefici i li retira el carnet de cristià, que es veu en te la potestat. Em sembla una nova mostra de l’engany d’aquestes elits religioses que pretenen convertir la persona humana en un ser sense poder de decisió i sense llibertat per analitzar el que vol fer.

En definitiva, i des del respecte, noves proves d’una manera de fer propia d’altres temps i que segueix inalterable per la condició humana.

  1. Independenment del que digui i jutgi el cap de l’església católica romana (que no és “sant” de la meva devoció) l’avortament és un assassinat, objectivaent parlant.
    La dona ha de tenir el dret de decidir sobre el seu propi cos (malgrat que moltes vegades la responsabilitat britlli per la seva absència), però resulta que la criatura que es desenvolupa dins l’úter és una vida diferent al de la mare.

    El fetus és una entitat viva que, malgrat dependre de la mare, és una entitat diferent (amb un ADN propi i únic). I “dependre” no vol dir necessariament estar sota una espasa de Damocles per si la persona de la qual depen li treu o no la vida.

    Atentament

    1. Respectable l’opinió com no pot ser d’altra manera, però no la comparteixo. La criatura viu lligada a un altra esser del que depén, i veig normal que aquest tingui uns drets sobre aquest nou esser que si fos independent no tindria.
      Salutacions
      Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.