ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TC “CONTIGO EMPEZO TODO”

La resposta del President Puigdemont en seu parlamentària a les preguntes del Popular Albiol en forma d’acatament de les sentències del Tribunal Constitucional va ser ferma i amb aquest punt d’ironia que el caracteritza i que aviat traurà de polleguera l’unionisme més ranci que viu d’esquenes al que la societat catalana reclama i al que la majoria dels seus representants volen exercir.

El TC un cop més actua com a quart poder a les ordres dels dos partits espanyols majoritàris i sense cap legitimitat per les actuacions anteriors. Sembla que el xoc es inevitable, però de totes maneres aquesta fàbrica d’independentistes anomenada Espanya no te present que un Tribunal de Justícia, igual que un Govern te validesa o efectivitat si a l’altre costat els administrats acaten les seves ordres. Si no es així es simplement paper mullat i la constatació que la legalitat ha canviat.

Cal recordar que el Govern espanyol de l’època un cop perdut la illa de Cuba seguia enviant les sentències dels tribunals espanyols que lògicament ja no tenien cap tipus d’efectivitat, més enllà del ridícul, una cosa semblant els pot passar amb Catalunya.

Aquesta estratègia els pot portar a accelerar el procés si la desproporció es massa grossa, apart i com diu en Partal avui, un TC hauria d’actuar en casos excepcionals, quan ho fa amb normalitat cada setmana, admetent a tràmit recursos com la Conselleria d’Exteriors amb l’aval de l’Estatut i mai posada en dubte la credibilitat queda anul·lada.

l’Estat potser hauria de començar a entendre que la voluntat popular expressada amb una majoria dels seus representants a la seva institució principal ha de ser respectada en qualsevol democràcia com a base de convivència sigui del seu gust o no. Intentar avortar-la a cop de la justícia i amb la paranoia de la legalitat infinita no es de rebut i deixa clar que el 78 no va ser de canvi, sinó de continuació tunejada per dir-ho suaument.

Efectivament “Contigo empezo todo”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.