ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

2 MESOS SENSE GOVERN

Suposo que des de la societat civil aquests dos mesos son molt llargs, i si ho miressim des de dins de la taula de negociació per formar Govern serien un sospir. De totes maneres avui 27 de novembre fa exactament això, 2 mesos de la victòria independentista a les Eleccions al Parlament, repeteixo victòria, encara que alguns encara s’entesten a amagar les tossudes matemàtiques per justificar la seva derrota.

Avui també caduca la data donada per l’ANC per formar Govern, i no sembla que això preocupi en excés a les formacions polítiques, es demostra que una cosa son els desitjos i ritmes de la societat cívil i l’altra una negociació política amb l’objectiu ambiciós de culminar el naixement de la República catalana i no una legislatura autonòmica sense més complexitat. Alhora també es demostra que posar dates de caducitat es perillós, si no ets l’actor principal i qui ho ha de fer possible.

Segurament la decepció es alta en segons quines persones, es una caràcteristica derrotista del catalanisme que ja hem vist moltes vegades, i més veient com l’Estat actua implacable contra tota la societat catalana sense complexos, però no cal perdre el món de vista i veure que els elements de la victòria final segueixen al mateix lloc i disposats per fer-los servir. Aquest es el fet important, els 72 diputats no han desaparegut, nomes falta aquest acord i esperar que el sentit comú de les dues formacions acabi imposant la lògica més elemental i aprofitant allò pel que sempre han lluitat, i que ningú entendria que tenin tots els trumfos renunciessim a jugar.

Avui sentiem Carme Chacon com ens deia que Catalunya estem passant molta vergonya, suposo que encara no ha admès els resultats i no ha apostat per la democràcia i el respecte al vot de la societat catalana que ha atorgat un mandat clar que ha de respectar. No es pot omplir la boca de democràcia i respecte a la llei i no respectar el més elemental.

En definitiva cal mirar endavant, i no caure en un derrotisme excessiu que res de bo ens pot portar. Ho tenim a la mà i segur que el famós seny català s’acabarà imposant.

  1. Hi ha una cosa pitjor per a Catalunya que no tenir govern: estar governats “de facto” per el govern espanyol, que és el que passa actuaalment.

    I molta “gràcia” a això se l’ha de donar als parlamentaris de la CUP, que amb la seva inacció deixen la porta oberta a l’Estat espanyol per fer i desfer com més li agradi.
    I si els parlamentaris de la CUP no es volien mullar, que no s’haguessin presentat a les eleccions… que ja són grandets!

    Atentament, i bon dissabte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.