ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MANDAT DEMOCRÀTIC: CAP A LA INDEPENDÈNCIA

Victòria historica. Catalunya ha parlat, i per primer cop tindrem un Parlament independentista. Un mandat clar de la ciutadania. Ara el món sap que 72 diputats han d’executar el full de ruta cap a la creació de la República Catalana. De fet tota la premsa internacional s’en fa resó i així ho reflecteix. Hem superat tots els entrebancs i ara no hi ha cap motiu per no començar la desconnexió des del primer dia. Qui no vulgui veure això o seguir fent com si res hagués passat despertarà de cop amb la realitat per bandera.

La realitat, es que hem passat de 24 diputats independentistes a 72, prop de 2 milions de vots contra l’unionisme capitanejat per Ciudadanos amb 52 diputats, una diferència clara i nitida, al mig trobem Catalunya si que es pot que ha pagat la seva indefinició amb 11 diputats, i qua ara segurament haurà de triar.

Les reaccions dels partits espanyols i els seus mitjans segueixen en el seu món sense reconeixer la realitat, cosa que segurament pot accelerar el procés. La principal trampa son els vots i aquest prop de 48% de l’independentisme. Resulta que no eren eleccions plebiscitàries i ara hem de comptar vots, i ho diuen els mateixos que han negat un referèndum per comptar-los sense embuts. Alhora i com deia falsejan les dades ja que posen tots els partits al mateix sac, no tene cabuda el 2% d’Unió, ni el vot en blanc, ni el d’altres opcions sense representació, per no parlar de l’escàndol democràtic del vot exterior que encara portaria una victòria més clara.

Tanmateix, cal veure que a Escòcia l’SNP va obtenir el 45% dels vots al Parlament i el Regne Unit no va discutir mai que tenia que negociar el referèndum, el mateix va passar al Quebec amb percentatges encara inferiors però victòries clares. Per tant hem fet historia, la gent ha decidit, ja no hi ha majoria silenciosa. Ines Arrimadas ho comprovarà a partir de la primera votació al Parlament i tornarà a la realitat.

Exigim i no tenim cap dubte de l’acord que Junts pel Sí i CUP han d’arribar per responsabilitat, i perquè la societat catalana no els perdonaria. El primer escull serà el futur president, però sigui Artur Mas o un altra persona de consens no pot ser motiu d’allargar una polèmica. Cal unitat d’acció i un govern amb les idees clares per començar el mandat de desconnexió que el poble català li ha otorgat.

Comença l’última etapa del procés, qui vulgui seguir sommiant amb triomfs inexistents, el seu despertar serà més dur. Felicitem-nos, la democràcia ha triomfat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.