ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MENDEZ DE VIGO: RES DE NOU A L’HORITZÓ

El nostre estimat ministre Wert ja no es el ministre d’Educació i Cultura, el seu substitut segueix la seva petjada, i segur mantindrà el nivell de desproposits i xenofòbia catalana sense miraments. De fet les declaracions l’any 2014 en el marc del Dialeg amb la ciutadania celebrat a Barcelona, ja va deixar clar que la integritat territorial i la identitat és una competència exclusiva de l’Estat membre, ja que la UE no te més competències que les que li donen els seus tractats. Per reafirmar va dir la frase de Lenin “nomes els ximples discuteixen els fets, i això es un fet”. Com veieu el Ministeri li va com anell al dit.

Crec que el tarannà queda demostrat, de fet els seus familiars no conviden a l’optimisme, concretament un cunyat seu va ser un dels energumens que van atacar Blanquerna a Madrid pels actes de la Diada. Com podem comprovar una gran família democràtica. Mendez expressava de la manera que he explicat la seva posició sobre el procés català, un pensament d’imposició sense marge per la democràcia, ni per la opinió de la societat. Parla de competències per damunt de les persones, i això ja es força greu, per si això no fos prou i amb la fatxenderia que caracteritza aquests personatges ho dona com un fet irrefutable i tracta de ximples qui gosa discutir aquest afer. Tot plegat molt lamentable per un Ministre d’Educació i de Cultura, dos paraules que semblen força allunyades amb aquests pensaments absolutistes que no haurien de tenir cabuda en una democràcia minimament estable.

Ja se sap que el menyspreu a Catalunya i a tot el que faci referència a ella es un exercici que dona vots i habitual en algunes elits de l’Estat espanyol, que després es pregunten el perquè dels nostres desitjos, be de fet no s’ho pregunten, nomes cal veure l’exemple dels xiulets a l’himne espanyol, on encara ningú s’ha plantejat el motiu d’aquesta expressió.

Una mentalitat feudal de segles enrere que no evoluciona, i on les persones amb un mínim d’esperit democràtic per força no hi troben cabuda. El mateix menyspreu que la diputada a les Corts valencianes Clara Punset de Ciudadanos i la seva defensa d’una llengua universal, amb referència al castellà i que hauria de deixar en un calaix qualsevol altra llengua, ni que sigui la teva i que segons ella et converteix en un poblet. Un altre mentalitat que segur farà molt bona amistat amb el nou Ministre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.