ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CAIXA DELS TRONS

La campanya municipal ha començat amb força, i més que això de manera desagradable. Entenc que alguns encara no s’han assabentat que el nostre tarannà no es la violència verbal com en altres contrades i potser haurien de revisar els seus protocols pel be de la democràcia i la convivència. Les agressions a dos militants durant la campanya.Una agressivitat excessiva amb les visítes de Pablo Iglesias i els atacs de Colau tractant el Govern català d’un color com si hagués estat imposat i contra la societat que regeix i finalment aquesta expressió xenofòba de la candidata d’Iniciativa a Girona amb l’expressió “catalufo” com a mostra del seu gran nivell arriba a uns límits que hauriem de revisar.

Realment i especialment per aquesta Esquerra que sempre acusa a la dreta de xenofòba i falta de respecte i destapa la gerra de les essències de la tolerància i la democràcia per bandera. Queda molt tocada pels discursos i acusacions de formacions que es presenten com a noves i modernes a base de greus insults i menyspreu a determinats partits i Governs com el català. Iglesias i Colau potser se’ls hauria d’explicar que el Govern de Catalunya sigui del color que sigui no esta allà per gracia divina, sinó fruit de la força del vot i la decisió lliure de la societat catalana, per tant es mereix el màxim respecte sigui la formació que sigui la que dirigeixi o representi la nostra societat. Si no es així, la democràcia queda molt en entredit, i si aquesta es la nova política, francament em quedo amb la vella, però respectuosa i més quan per exemple l’Ajuntament de Barcelona no te cap imputat i el que es desprèn dels discursos de la Sra. Colau dona a entendre que no es així.

No hi ha dubte que el procés independentista posa molt nervios a segons qui, ja que ha desmontat aquella pauta ja establerta i que semblava inamovible i amb un paper reservat per Catalunya i els catalans que ara a saltat pels aires i descolocat molta gent. Aquesta expressió de la candidata gironina no deixa de ser la frustració i un intent més de desprestigiar, insultar i vexar gratuitament tota una societat de la que ella forma part, però que amb la seva manera d’actuar intenta dividir entre bons i dolents, com si tots no fossim catalans pensem el que pensem.

Es un mecanisme d’autodefensa que ataca directament els valors democràtics i fa de la xenofòbia selectiva una manera de justificar un pensament ja fora de lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.