ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PABLO IGLESIAS: UN FRAU SENSE VERGONYA

Interessant entrevista a Pablo Iglesias a RAC1 en el dia d’ahir, i on es va veure molt clar que davant d’algunes preguntes la diferència amb el que anomenen els polítics o partits de la casta son nul·les. Aquell vell joc de la puta i la ramoneta, tant utilitzat per no definir-se i quedar be a tot arreu es un arma que es pot girar en contra del mateix protagonisme, i en aquest cas algunes respostes demostraven que acontentar a tothom és impossible, i que la vella política denúnciada segueix sent el ritme que marca Podemos.

Davant la pregunta sobre la unitat de la llengua catalana, ha fet referència a una estada a l’Alguer i el català que es parla allà, però s’ha negat a respondre sobre la unitat, adduint que es un debat per filòlegs, cal recordar que el seu candidat a l’Aragó es un ferm defensor del invent del Lapao, apart sent conscient que li podria restar vots a l’Estat. Defensa el dret a decidir, però diu que un referèndum no es possible ja que la Constitució es la que es i no l’ha feta ell. Sobre el corredor mediterrani ens diu que no està prou informat i per tant no es defineix, curiós per un eurodiputat i un insult a la societat en general. Ja en qüestions més banals i parlant de futbol, i concretament de Messi i que en pensava i treu resposta classica espanyola posant Cristiano Ronaldo al mig i lloant que son dos grans jugadors per seguir quedant be amb tothom i amb ningú alhora.

Realment aquest producte televisiu i de marqueting que comença a desinflar-se. Han volgut vendre la revolució i la puresa contra el vell sistema i els partits tradicionals per acabar actuant exactament de la mateixa manera per no perdre encara més pistonada. No dir clarament que la llengua catalana manté una unitat en tots els seus territoris es una burla a la societat catalana, una excusa dels filòlegs es molt pobre, i més quan aquests evidentment en la seva majoria han denunciat els invents de llengues espanyols, i encara més quan a l’Aragó Podemos defensa aquest invent per dividir una llengua com la catalana. Posa com excusa la Constitució per evitar pronunciar-se sobre un referèndum a Catalunya i alhora dir que es defensa el dret a decidir, no s’aguanta per enlloc i s’assembla molt al discurs Popular i socialista, per acabar negant el mateix dret a decidir i de pas la democràcia. El tema del corredor mediterrani venin d’un eurodiputat i parlar de manca d’informació es senzillament mesqui i una nova burla als possibles votants. Tanmateix l’exemple Messi i la resposta es el resum de tot l’anterior, ambigüitat i no pronunciar-se amb res favorable a Catalunya per simple caça del vot.

En definitiva, un invent amb gaseosa que veu la llum amb tota la cruesa i un lìder de fang que acaba actuant com tot el que critica i per suposat aplicant la màxima espanyola que a Catalunya ni aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.