FEM-HO FÀCIL

Assistim aquests últims mesos al discurs insistent de la caverna espanyola, el nacionalisme ultra espanyol dins de Catalunya i fins hi tot el famós “Puente Aereo” sobre el desinflament de l’independentisme, el desprestigi del 27S i últimament el rumor de l’avançament electoral espanyol el mateix dia per desactivar l’afer català.

Abans que res, cal serenitat i actuar amb conseqüència, tots sabem que el 27S ens ho juguem tot i si juguem be les cartes serà un fet imparable, i tots sabem veure la realitat i les proves irrefutables. Posem l’exemple del passat divendres on el Palau Sant Jordi de gom a gom a pesar de la data, el temps i altres inconvenients convida a l’optimisme. Les desaforades declaracions de Carina Mejias, candidata de Ciudadanos a l’alcaldia barcelonina acusant de colpista l’ANC, recordant que nomes representa als seus socis i el caràcter no plebiscitari del 24 de maig fa notar els nerviosisme imperant i la por a que aquesta mentida del desinflament no sigui suficient. De fet es curios com es volen canviar els papers i fer passar el dret a decidir lliurement del poble per feixisme, i recordar qui representa a qui, com si aquesta senyora representes a Catalunya sencera, això si que son tics preocupants. Igualment decidir per la gent quin caràcter tenen les eleccions sense escoltar-les també seria força preocupant, suposo que ja ho anirà aprenent abans de tornar a sortir de to, es el que te quan la democràcia mana.

Tanmateix si omplir un Palau Sant Jordi es desinflament o fer una Via Catalana o una V de 2 milions de persones recentment, ho podem comparar en omplir un Teatre de 700 persones per part de Sociedad Civil Catalana l’altre dia o les manifestacions convocades per l’espanyolisme que amb prou feines omplen la part central de la Plaça Catalunya. Això son dades i que semblen prou clares per no donar cap tipus de dubte.

Per altra banda, ara toca la por de l’avançament electoral per fer-lo coincidir amb el català, de fet son rumors sense base, ni tant sols notícia, per tant no hi ha tema. En el supòsit que finalment fos una realitat i com diu en Vicent Partal en el seu escrit d’avui a Vilaweb, on es el problema?. Sí ho fem fàcil i amb serenitat els partits signants del full de ruta al voltant de la taula decidirien per exemple avançar les nostres eleccions, endarrerir o qualsevol altre opció i fi del problema. No es pot viure amb un ai al cor constant per coses que un poble madur pot solucionar i el més important nomes depèn de nosaltres. Qui vulgui fer càlcul electoral de tot això quedarà automàticament des legitimat per sempre. Fem-ho fàcil.

4 pensaments sobre “FEM-HO FÀCIL

 1. Quin problema hi haurià en que fosin el mateix dia les eleccions pel parlament estatal espanyol i pel parlament de la CA de Catalunya?

  Si el govern espanyol vol fer “la pirula” al parlament català, aquest tindria de reaccionar de la forma més inteligent: fer com si les nostres decissions no depengessim dels espanyols.

  Seria molt difícil demanar que els “nostres” polítics i representants es comportessin d’una vegada per totes com a persones adultes?
  Veient els darrers espectacles (la “idea” del referendum constitucional per obviar el referendum per la independància; el patètic espectacle del funeral a la Sagrada Família…) crec que demanar això és demanar un impossible.

  Atentament

  1. Crec, si es confirma el que nomes es un rumor. La reunió de la Taula de partits i una decisió consensuada i serena seria un comportament digne de la nostra classe política, sigui el mateix dia o un altre abans o després.
   Salutacions
   Albert

   1. Com ja he dit a l’anterior comentari, dubto molt que dels nostres polítics surti alguna cosa raonable.
    Sembla ser que d’un temps ençà estiguin per laborar des de l’absurd… Ja s’ho trobaran. Ara sols faltaria que canviessin de data!

    Atentament

    1. Sí, raonable i els nostres polítics no seria una frase molt adient. De totes maneres si al final la data varia però acaba bé, tampoc seria un obstacle insalvable. Deixant clar que millor no canvii.
     Salutacions
     Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*