ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AMAGAR EL PAÍS

Aquest dimarts en una trobada amb altres batlles catalans, els alcaldes socialistes de Tarragona i Lleida negaven el caràcter de primàries del 27S les eleccions locals properes i defensaven la clau local com a primordial. Altres alcaldes defensen que els Ajuntaments escollits ara seran els que hauran d’estar al costat del Parlament i del Govern que resulti del 27 de setembre, per tant la perspectiva nacional serà fonamental. Ros ha negat aquest caràcter de primàries i diu que Catalunya l’hem construït el Govern i els Ajuntaments i els ciutadans escolliran l’alcalde que considerin millor per dirigir la ciutat, independentment dels interessos de país.

Efectivament, el caràcter plebiscitari del 27 S, tant temut per les formacions contraries a la independència, i m’agradaria dir contràries a la democràcia. Ho vull aclarir, ja que la primera opció és legitima, la segona evidentment no. Aquestes mateixes formacions que posen tot l’emfàsi en negar que les eleccions al Parlament es converteixen en un referèndum, i que ells han negat en el seu dia, com totes les iniciatives per poder dur a terme i escoltar la veu de la ciutadania. De fet sentint per exemple Iniciativa negant aquest caràcter del 27 S i dient que no poden ser substitut de res, sense explicar que no hi ha pla B possible em sembla d’un cinisme esfereïdor.

Pel que fa a les Municipals, evidentment que en un context normal, el tema local seria el primordial, però el context no es normal, i ho saben perfectament, per tant les Eleccions locals tampoc ho poden ser. Els agradi o no el 27 S, si hi ha una majoria a favor de la independència, iniciarem el procés de desconnexió i el món local haurà de donar suport com la part més propera al territori i clau per l’èxit del procés. Per tant no es pot viure alié el que succeeix al territori i al que demana la societat. Ros i Ballesteros pretenen això, actuar com si no passes res, i encara que no els agrada, la situació del país es la que es i les demandes de l societat son les que son. Voler fer passar gat per llebre no seria una resposta intel·ligent.

Ha arribat l’hora de simplement ser demòcrata, deixar els interessos de partit al calaix, i acceptar que aquest tema ha de passar per les urnes per resoldre la situació. Evidentment les Municipals seran la primera oportunitat, i independentment de la clau local, aquesta viu dins un context nacional que precisament s’ha de re definir, i tothom hi es convidat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.