ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS NERVIS DE L’ESPANYOLISME RANCI

Ahir vam gaudir de dos exemples clars del nerviosisme, i manera d’entendre la democràcia de la classe dirigent espanyola, amb les figures del President Mariano Rajoy i el dirigent socialista i exlehendakari Patxi Lopez.

El segon ens diu que el PSOE dona suport a la impugnació del 9 9N del Govern central amb l’excusa de preservar les regles del joc i la legalitat, que els catalans decideixin el seu futur no entra dins el raonable, la consulta no es el millor exemple de democràcia, i nomes pot dividir la societat catalana que cada dia ja decideix dins la democràcia. Ningú pot uniformar la identitat dels ciutadans, ni votar la meva, dient que això passava a les dictadures, i es pregunta a qui se li impedeix en aquest país ser català?, entre d’altres perles.

El president espanyol molt irritat davant la pregunta de Jose Montilla sobre fer una proposta als catalans, li ha preguntat que vol dir fer una proposta?, si s’ha de fer a tothom que faci un referèndum il·legal?, els he de donar el pacte fiscal?, que faria vostè? li ha etzibat.

Respecte el primer, cal dir que no es cap sorpresa el suport dels dos grans partits quan es tracta de Catalunya, i desmunta aquelles teories que encara creuen que amb un canvi de majories el procés aniria diferent, totalment fals. Ens diu que decidir el nostre futur no entra dins el raonable, ho veig un menyspreu a la població i una falta de respecte sense qualificatiu. La consulta no es el millor exemple de democràcia, aquesta si que es bona, doncs en que es basa la democràcia segons ell. Ens diu que divideix, segur que ni més ni menys que qualsevol referèndum o eleccions, altra cosa si que seria uniformitat i es tracta d’un altre regim. Qui ens impedeix ser catalans? La resposta es senzilla, l’Estat espanyol,no podem exercir com a tals i sempre supeditat a com volen que exercim els nostres drets o la nostra identitat, suposo que per Patxi Lopez, això si que deu ser raonable.

Pel que fa al President espanyol, sembla mentida que encara no vegi o no vulgui veure que una part majoritària de la ciutadania catalana reclama votar i entre aquests una bona majoria defensa un projecte de país concret. Res a veure amb cap partit, ni persona,i la seva obligació es donar resposta als ciutadans i no utilitzar la llei com eina per frenar la democràcia, no es tracta de donar res, sinò simplement de facilitar que la gent pugui expressar en llibertat i amb totals garanties el que demana. Es així de simple, i es el que faria jo, responent a la seva pregunta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.