ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA POBRESA ENERGÈTICA TAMPOC

El Govern amb una amplia majoria del Parlament favorable va aprovar el Decret de Pobresa Energètica on famílies en situació de vulnerabilitat es fes efectiva la moratòria amb la qual no es pugui tallar ni la llum ni el gas en el període de novembre a març. Per cert l’hivern passat van acollir-se al mateix, prop de 500 famílies.

Aquesta iniciativa social i de protecció de la gent més dèbil dins la societat, unes mesures que qualsevol Govern hauria de confirmar com a prioritat ha estat suspès pel TC degut al recurs presentat pel Govern espanyol amb les següents i principals motius:

Consideració que la Generalitat envaeix les competències de l’Estat, ja que la definició de persones vulnerables es una discriminació respecte a ciutadans d’altres comunitats.

Recrimina que el subministrament no es pugui tallar de novembre a març i que es pugui tallar entre abril i octubre, cosa no prevista en les lleis i afectaria resta consumidors espanyols.

Les energètiques i administracions no poden arribar a acords, ja que nomes ho pot fer el Govern espanyol.

Realment, indignant les explicacions del Govern espanyol per impedir que aquestes famílies sense recursos els tallin aquest subministrament justament quan fa més falta, a l’hivern, i que la suspensió afecti precisament aquests mesos. El més elemental sentit comú ens diria que en comptes de parlar de competències i discriminacions seria més lògic agafar exemple i ampliar aquesta iniciativa a tot l’Estat espanyol, en comptes de condemnar aquest sector de gent a Catalunya com si fossin un rebuig o de segona per no molestar a la resta d’altres comunitats que no gaudirien d’aquesta mesura.

Aquella explicació dels mesos entre estiu i hivern arriba al cinisme més absolut i la burla als mateixos implicats ja que la calefacció principalment s’utilitza a l’hivern i no a l’estiu, per tant la prioritat es clara.

Per últim els acords amb aquests lobbys elèctrics, precisament molts un cementiri d’elefants de polítics fora de la política i gran negoci amb el Govern espanyol.

Una nova falta de respecte i tracte sense excusa cap a Catalunya, i alguns encara es pregunten perquè volem marxar. Veure per creure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.