ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PODEMOS: AIRE NOU PER LA DEMOCRÀCIA?

Sense categoria
Escoltant el diputat escollit per Podemos, el Sr. Jimenez Villarejo, un jurista que defineix la formació com un anhel davant la decadència del sistema democràtic i sobre les conseqüències negatives del capitalisme. Fins aqui en podríem parlar, però alhora no admet la consulta catalana sobre el seu futur per tramposa i capciosa. Un discurs que compraria Ciudadanos, el PSOE o els Populars i que s’allunya molt d’aquesta imatge de renovació que volen donar amb l’esquerra per bandera. Alguna cosa grinyola en aquesta nova formació.

Aquest discurs transgressor amb el sistema, i de renovació democràtica que ha fet que fos la sorpresa electoral de les passades Europees no queda tant clar amb les declaracions del seu nou eurodiputat. Un jurista com ell, no pot girar-se d’esquena davant els anhels d’una societat. De fet amb la seva definició del partit donava a entendre que la radicalitat democràtica era un principi fonamental, i per tant una garantia en el Parlament Europeu.

Tanmateix, ens diu que suposa a la consulta de la manera plantejada per tramposa i capciosa. Ens diu que el moviment es ampli i fa una referència al dret a decidir dels pobles, sense al·ludir a Catalunya en cap moment, i exhorta a preguntar sobre els desnonaments o sobre la banca posem el cas. Es bastant singular, per dir-ho suaument que es una democràcia amb limitacions, es pot preguntar tot menys pel futur de Catalunya, això si que em sembla capcios i trampòs.

De fet aquest personatge, fa uns anys ja barrejava la desnutrició infàntil a Catalunya amb el procés sobiranista per negar-lo i declarar-lo un cas d’insubmissió.

De fet l’odi a la democràcia de Villarejo queda molt definit quan es veu que no considera insubmissió els casos d’ocupació de cases per desnonament, però si la decisió d’un poble pel seu futur. Per una part parla de canviar una democràcia caduca per renovar-la i per l’altra defensa les formes més caduques, sobretot si es tracta de Catalunya.

En definitiva, si aquesta es l’esquerra renovadora i els moviments que han de canviar el sistema democràtic i el capitalista com diuen en castellà “apaga y vamonos”. Caldria aclarir aquests conceptes abans de seguir venen un embolcall amb tuf de ranci a l’interior. 

  1. Podemos és un invent mediàtic populista.

    Fins i tot, el Front Nacional francès té les idees bastant més clares que aquests. I és més antisistema-europeu [de la UE].

    Pel que es veu, el concepte de la democràcia al nostre Estat és bastant estranya:
    La direcció (o tindriem de dir “el cabdill”?) de Podemos va dir (un cop passades les eleccions, ves per on!) que el sr. Villarejo no anirià al parlament europeu; el sr. Villarejo ara diu que sí, que vol anar a Europa (serà per anar en contra del dret a decidir per part dels catalans?). Per part d’ERC, el seu número dos diu (un cop passades les eleccions, ves per on!) que es retirarà a meitat de legislatura… seguint les passes de la praxi del PSC (srs. Serra, P. Maragall, etc., etc.). El sr. Mas va dir ahir en sessió parlamentària que el multireferèndum del proppassat diumenge es va prohibir perque estava mal fet… El mateix que dirà l’Estat espanyol a la enquesta del 9N (els catalans, com sempre, donant idees i arguments als nostres “amics”).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.