ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DEBAT I EL SENY D’EN FAINÉ

Sense categoria
Ahir vam veure el debat dels candidats a les Europees, i podríem destacar els desitjos del bloc pro consulta i dret a decidir per uns bons resultats globals, per cert trencat pel candidat d’ICV, la frase de Santiago Fisas – PP “Estem en contra del dret a decidir”, molt lamentable per uns partits teòricament democràtics, la caricatura de la candidata d’UPyD i les seves barbaritats sobre el nacionalisme, i la incomoditat del candidat socialista víctima de les contradiccions del seu partit. Per altra banda Isidre Fainé  demana seny i que s’imposi un gran acord en referència al procés català, caldria saber si votar no lliga amb seny segons la seva opinió.

Efectivament, el primer bloc del debat, i segurament el més interessant ens va deixar detalls per comentar, en Ramon Tremosa va fer aflorar dades tècniques i xifres amb una defensa de la consulta pel 9 N correcte, en Terricabras amb el seu aire de professor universitari va exclamar “que fort” quan va sentir la frase d’en Fisas en contra del dret a decidir, segurament el mateix que vam pensar tots els que creiem en la democràcia, va desitjar sort a les opcions pro consulta, encara que va patinar amb la seva critica als economistes i la justificació d’alguns detalls com el recent vídeo públicat per Esquerra i que dubta del posicionament clar d’altres partits. Urtasun es va desmarcar desitjant mals resultats a un dels partits per la consulta barrejant el tema retallades obviant en tot moment els recursos i situació de la Generalitat, alhora que lloant la seva candidata a Presidenta Comissió Europea, que ha estat la més clara defensora del dret a decidir.

Per l’altra banda, el nacionalisme espanyol, en les seves diferents versions, un Javi Lopez  incomode amb el dret a decidir, ja que els seus intents per defensar-lo xoquen frontalment amb els fets del seu partit que l’ha rebutjat contínuament, i la seva defensa d’un acord xocant amb el seu vot contrari al Congreso davant la petició del traspàs de la competència de Referèndums. Alhora defensava el seu aval al català quan no han fet mai un pas per la seva oficialitat. Tot plegat una discurs tronat, no de propostes, sinò en contra de Rajoy en aquest cas que crec ja no engresca massa, i que els fets desmenteixen. En Fisas apart de la frase esmentada, es va mostrar com l’única opció per frenar el dret a decidir del poble de Catalunya, tota una paradoxa per un partit democràtic, i no va respondre on posa que quedaríem fora de la Unió, ja que l’article que ens va llegir es podia interpretar de moltes maneres. Per últim menció especial a la candidata d’UPyD, amb un aire Rosa Diez, deu ser l’estilisme del partit, i amb una barbaritat rere l’altra, negava fins hi tot el nacionalisme espanyol, com deia abans tot un crack sense cap fonament.

En definitiva, un debat que no ens va aportar massa coses noves, i no els enfrontaments van estar molt limitats. Els electors tenen la paraula i el procés cap al vot el 9 N ha de ser un factor fonamental per la nostra papereta.

Per altra banda Fainé demanava imposar el seny i un gran acord, suposo que es deu referir, un acord per votar el nostre futur fent cas al poble, i el seny suficient per veure que es l’únic camí possible en una democràcia normal i el segle que vivim, si es així benvingut al club. Si per el contrari el seu seny es actuar contra la democràcia i validar la submissió del poble català i els seus drets no anem bé. 

  1. Personalment qui em va agradar més va ser en Tremosa, si bé que més d’un cop crec que es va tenir de mossegar-se la llengua davant les animalades que el del PSOE-C i, en part, el d’ICV-EUiA deient sobre la [hipotètica] “austeritat impossada” per la troika, amb la Merkel al davant…

    La senyora d’UPyD fa fer el seu paper. Llegir el meeting, i para de comptar.

    Per cert, en Terricabres era aquell senyor d’ulleres que no va dir qüasi res en tot el debat?

    El diumenge m’abstindre a les europees. Si hi ha sort, però, votaré al multireferendum.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.