ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

QUI DONA ALES A LA VIOLÈNCIA

Sense categoria
Sembla que l’Estat espanyol i el seu joc brut constant comença a veure que el President Mas no es l’objectiu per aturar un procés democràtic, i gira la vista cap al motor del mateix, com es la societat cívil, on veiem que ja es comença a parlar de la il·legalització de l’ANC per un full de ruta que simplement arriba finalment a l’objectiu com no pot ser d’altra manera. Això no era un joc, i ara veuen que les eines fetes servir fins ara son poca cosa. Com volen silenciar la societat cívil, hi ha més violència que aquest fet. Per altra banda el 87% que segons el CEO acceptaria el resultat de la consulta indica el grau de cohesió de la societat catalana que pretenen trencar. El dia 8 d’abril tornarem a veure i sentir el menyspreu que el Congrès tracta a la democràcia, i en Jofre Llombart en el seu escrit i aquest test ràpid dona una idea perfecte de qui es qui en tota aquesta història.

Test ràpid

Jofre Llombart

Respongui ràpidament a aquestes preguntes.

L’ANC va organitzar una manifestació pacífica en què dos milions de catalans es van donar les mans. El mateix dia, Democracia Nacional va atemptar contra la llibreria Blanquerna de Madrid i va atacar diputats del Congrés, que són càrrecs electes. A quina de les dues formacions es vol il·legalitzar?

Entre Crimea, on hi ha militars pel carrer, i Escòcia, que ho resoldrà amb un referèndum, amb qui ha comparat Catalunya el govern espanyol?

El tinent-coronel de la Guárdia Civil, Antonio Tejero júnior, va celebrar una paella-dinar amb el seu pare per commemorar el 23-F. Ho va fer juntament amb el capità Muñecas Alcázar, buscat per la justícia internacional per tortures durant el franquisme. Què ha fet el ministeri de l’Interior: l’ha aparat del càrrec o l’ha expulsat del cos?

L’Informe Margallo assegura que una Catalunya independent perdria un 20% del seu PIB. Sabria localitzar en quina part de l’informe es fa referència al % del PIB que perdria Espanya si Catalunya se’n separés?

El mateix informe parla d’una caiguda econòmica basada en tres factors: l’expulsió de la UE, els aranzels i els boicots. Ja que tant preocupa el benestar dels catalans, creu que l’Estat espanyol activaria aquests mecanismes?

Parlant de Margallo, digui el nom del ministeri que dirigeix la persona que més ha parlat últimament d’un “asunto interno español”.

Entre seduir els catalans amb nous gestos o aplicar sense modificacions la Llei Wert, per quina via diria vostè que ha optat el govern espanyol?

Artur Mas proposa un referèndum pactat entre l’Estat i Catalunya en base a la legislació espanyola. Si no és així, que l’Estat no recorri la llei catalana i permeti la consulta. I si no és així, en tercera opció, fer unes eleccions plebiscitàries. Rajoy rebutja pactar res. El PP acusa un dels dos de ser radical i d’haver embogit. A qui es refereix?

El Consell Assessor per a la Transició Nacional té definides cinc vies per crear un estat propi. Quatre depenen de la voluntat política de l’Estat a arribar a un acord amb la Generalitat. La cinquena és la Declaració Unilateral d’Independència. En quina de les cinc s’ha posat el focus per atacar Artur Mas?

Els contraris del procés asseguren que el nacionalisme no és modern. Però tot seguit es refereixen a la “nación más antigua de Europa”. De quina nació està parlant?

L’últim CEO assegura que un 87 per cent de la població acceptarà el resultat de la consulta. Un 9% no ho acceptaria i la resta NS/NC. A les passades eleccions del 2012, el PSC va obtenir un 14,43% dels vots, el PPC un 12,97% i Ciutadans un 7,56%. Això suma un 34,96%. Hi ha fractura social? 

En resum: a Catalunya hi ha molts partidaris de la independència i molts partidaris de continuar formant part d’Espanya. Un dels dos col·lectius vol que l’altre voti. Identifiqui respectivament de qui es tracta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.