ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TINC UN PLA PER CATALUNYA

Sense categoria

El president espanyol Mariano Rajoy va concedir una entrevista per televisió ahir, on cal dir que com de costum poca cosa va aclarir, encara que una la tenia molt clara, te un pla per Catalunya i  mentre ell sigui president no hi haurà ni consulta ni independència. Com es pot comprovar tot amb un tarannà molt democràtic i un esperit de diàleg molt obert. La llei utilitzada com un flagell contra la societat i la imposició com a norma fonamental van ser els arguments de l’anomenat president plasma i que ahir tampoc es va notar massa la diferència.

Efectivament, ens diu que disposa d’un pla per aturar la independència catalana, encara que no l’explica, però garanteix que cap territori de l’Estat farà cap consulta sobre el tema, i afegeix estar preparat per qualsevol escenari possible, encara que repeteix constantment que no es bo avançar esdeveniments. Alhora acusa al president català d’actuar de forma unilateral i amb una negació al diàleg total ens diu que no el trucarà. Ens amenaça que la llei es complirà, i res posarà en dubte la sobirania del poble espanyol. Diu que treballarà per resoldre el finançament de la Generalitat i unir els llaços amb Catalunya. Tanmateix acusa el President Mas que la seva actitud genera tensions i fractures i que ell aposta per sumar i no per dividir.

 

Realment res nou que no sabéssim. Crec que es trist que un president d’un estat que normalment fa les seves compareixences molt dirigides i defugint preguntes incomodes, quan te la oportunitat no aclareixi res de problemes tant greus com l’atur, la corrupció o la crisi per posar tres exemples amb tòpics i respostes curtes que crec poc o res incentiven a la societat amb els seus representants. De totes maneres i pel que fa al nostre tema, sembla que portava molt ben apresa la lliçó i va desmuntar per terra aquells que encara apel·len al diàleg, que com sabem es cosa com a mínim de dos, i en aquest cas un ja diu clarament que no l’accepta.

 

Un president d’un país teòricament democràtic no pot negar una consulta en un territori i garantir que no es farà de cap de les maneres amb l’excusa de la llei, que per cert no ho impedeix, simplement es voluntat política, i amb l’amenaça d’estar preparat per qualsevol cosa per combatre les armes catalanes, o sigui les urnes i el vot. Es francament patètic i incomprensible negar el dret fonamental de qualsevol poble i del mateix sistema amb l’excusa de la sobirania.

 

Crec que encara no ha entès que la democràcia es el joc de les majories i de la clara representació del poble i els seus anhels amb un jutge que ho resol encara que el resultat no agradarà a tothom com es una urna. No es pot acusar de mesures unilaterals al govern català quan la mateixa Soraya va reconèixer que els passos son els correctes amb la petició de la via constitucional per organitzar el referèndum del 9 de novembre. Ara vol unir llaços quan el tracte es el que hem vist abans, creu que algú vol una amistat així, crec que ja forma part del passat, i que aquesta suma de la que parla amb les actituds dels diferents governs espanyols i ara el que presideix han fet una part molt important de la divisió en que l’han convertit.

En definitiva, discursos caducats, negació a la democràcia i al diàleg, i nosaltres a seguir el nostre camí impecable, i per suposat el 9 N les urnes al carrer per fer el que qualsevol democràcia convertiria en una festa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.