ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TORTURADORS I INFORMES PER RIURE

Sense categoria

Dues notícies prenen importància, com son l’ordre d’extradició demanada per la jutgessa argentina a dos torturadors del franquisme per vergonya de l’Estat espanyol i el seu silenci i complicitat amb tots aquests monstres que han seguit la seva vida com si res hagués passat. Un altra es l’informe teòric presentat per Albert Rivera sobre una suposada creació d’un CNI a la catalana, en un altre acte de desesperació per aturar el procés.

Efectivament Juan Antonio González, expolicia conegut com “Billy el niño” de 67 anys i Jesús Muñecas exguàrdia civil de 77 anys i presumptes torturadors del règim franquista ja han estat citats per l’Audiència Nacional per la petició d’extradició que arriba des d’Argentina. Els dos son acusats de crims contra la humanitat, i segurament els primers d’una llarga llista que amb les declaracions de les víctimes aniran sortint deixant en evidència el sistema corrupte i còmplice de la justícia espanyola amb la dictadura. Per altra banda Rivera ha demanat explicacions sobre un document que parla de la creació per part de la Generalitat d’una suposada agència nacional de seguretat amb dotació pressupostaria encoberta, i que tot i el segell de la mateixa Generalitat deixa molts dubtes de la seva autenticitat.

 

El silenci i la complicitat que la mal anomenada transició va fer gaudir a tots els assassins del règim franquista no te nom, i sobretot per les víctimes que han quedat a l’oblit per una descarada manipulació de la historia i un clar abandonament de la justícia deixant aquests monstres viure amb normalitat, ocupar càrrecs públics i en definitiva una segona condemna a les mateixes vícitimes que finalment han hagut d’anar a Argentina per aconseguir obrir la porta de la veritat i de la condemna a tots aquests assassins començant pels dos personatges esmentats que com molts altres seguien la seva vida com si res hagués passat. No hi ha dubte que l’Estat espanyol ha de donar moltes explicacions convincent de com es que en estats com Argentina s’explica a les escoles l’horror i la veritat de la dictadura i a Espanya segueix sent un tema amagat, i amb punts molt foscos com la Transició i la burla macabra a totes les víctimes que han vist aquests criminals ocupar càrrecs públics o simplement seguir amb la seva vida sense pagar les seves atrocitats. Es una mostra més del que el món ha de veure del tarannà de l’Estat del qual hem de marxar com més aviat millor.

 

Aquest cop en Rivera ha patinat amb el seu informe de pa sucat amb oli, s’ha llençat a la piscina amb un informe sense cap garantia de ser verídic i reclamant ja la dimissió del President Mas. Es la tàctica desesperada com la que es va utilitzar durant la campanya electoral i que el Ministre corresponent mai ha explicat, tot hi admetre la seva falsedat.

 

Realment no tenen vergonya ni arguments per aturar un procés democràtic, un document suposadament elaborat pel Govern amb moltes errades gramaticals, alguna pàgina en castellà, i amb l’evidència que en el cas de voler crear aquesta agència no hi ha ningú tant estúpid per fer-ho amb un power point que es pot filtrar a la premsa fàcilment, es francament ridícul i patètic. També ho es el seguidisme de Sanchez Camacho que li ha faltat temps per abonar-se a aquest nou escàndol inventat i que demostra que el procés va molt seriosament i que ja no saben com aturar-lo encara que comptin amb la col·laboració de les anomenades clavegueres de l’Estat.

  1. Aquests torturadors espanyols, com tants d’altres, haurien d’haver estat jutjats fa molts anys. Aquesta denúncia arriba massa tard, i em fa por que no serveixi de gran cosa. Així com eren els xilens els qui havien d’haver jutjat Pinochet, també són els espanyols els qui haurien de jutjar els policies de Franco. En fi, gràcies Argentina!, a veure si amb una mica de sort fan que paguin una multa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.