ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ISRAEL, PALESTINA I ELECCIONS EUROPEES

Sense categoria

Arran de la visita del President Mas a Israel, han corregut Rius de tinta des de les parts baixes de l’Estat per criticar la despesa de les persones que acompanyaven al president a càrrec de tots nosaltres, i des d’Iniciativa per no haver visitat Palestina, amb una clara poca visió internacional per la Nostra causa. Per últim des de diversos fronts es segueix insistint a utilitzar les Eleccions europees del 2014 com a referèndum d’autodeterminació amb una candidatura unitària amb aquesta finalitat, també sense pensar en les conseqüències.

Efectivament, Iniciativa es mostra indignada per la visita a Israel obviant Palestina, i demanen fins hi tot un gest de desgreuge del President amb l’Autoritat Palestina lamentant no haver visitat aquests territoris. A la mateixa carta proposada també s’esmenta que Israel impedeix l’exercici del dret d’autodeterminació a Palestina. Per altra banda les 60 persones entre empresaris, periodistes i d’altres que van acompanyar al President son utilitzades per fomentar una despesa desorbitada. Pel que fa a les Eleccions Europees el líder de Reagrupament Joan Carretero proposa convertir aquestes en el Referèndum ja que l’Estat no podria interferir en aquests comicis d’àmbit europeu, i demana partits, entitats i ciutadans que volen decidir anar units en una sola llista amb el nom de “Catalunya nou estat d’Europa”.

 

Realment, la part internacional del nostre procés es cabdal, i necessita actuacions molt intel·ligents, ja que des de l’altre costat, o sigui de l’Estat espanyol la pressió i els moviments amb tota la força que te un estat son constants. En aquesta línia el viatge a Israel del President es una gran notícia, primer cal desmentir la falsedat interessada de la despesa, i constatar que els periodistes i empresaris es van pagar de la seva butxaca el viatge, uns per seguir la notícia i altres per tancar acords i crear vincles de negoci importants pel país, fins hi tot cal dir que el President i acompanyants polítics volen amb línia regular entre altres coses perquè no tenen com el president espanyol avió privat, o sigui que de lliçons d’ètica de la despesa cap. Per altra banda i ja en el terreny d’Iniciativa, trobo molt bé la seva preocupació per totes les causes del món, com ara Palestina posem el cas, però haurien d’entendre que ara la causa que ens ocupa es precisament la nostra i aquesta es la més important de totes, no es egoisme, simplement es que aquesta nomes ens te a nosaltres per defensar-la i ens influeix directament. Per tant el viatge a Israel va en aquesta línia, un estat potent del món del qual necessitem el seu suport el dia que decidim la nostra llibertat, igual que necessitem el suport d’una desena d’Estats més del món que marquen la pauta internacional, la resta giren al voltant de tots aquests. Els agradi o no Palestina no es un referent mundial i per molt justa o injusta que sigui la seva causa poc te a veure amb la influència que Israel pot donar-nos, i això es el que ens interessa. Per tant prou de ser els millors defensant causes llunyanes, ara toca defensar el nostre país, i cal ser intel·ligents.

 

Pel que fa a les Eleccions Europees, també va en la mateixa línia, crec que a la Unió Europea no li farà massa gracia desvirtuar les seves eleccions amb qüestions locals, i seria una reflexió a fer. Cada cosa te el seu context, per altra banda la candidatura unitària pel que hem vist es força inviable, per tant donem la importància que te cada cosa. El maig es l’hora de votar per Europa, posteriorment vindrà la Consulta, sinó pot ser per la legalitat espanyola, serà per la Llei de Consultes catalana, però complirà les condicions indispensables de claredat i rigor que exigeix aquest pas.

 

En definitiva, ara toca mirar per nosaltres mateixos, i com deia abans,això nomes ens te a nosaltres.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.