ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MACROBEATIFICACIÓ O COM NO REPRESENTAR A TOTS ELS CATALANS

Sense categoria

La presencia del President Mas aquest diumenge a Tarragona per l’acte de l’Església Catòlica en forma de múltiples beatificacions i organitzat per la Conferència Episcopal Espanyola no lliga amb la seva explicació per no assistir a la Via Catalana, amb el raonament de que ell havia de representar a tots els catalans. Pel mateix motiu ara no hauria d’assistir amb aquest acte que te un rerefons d’exaltació de l’esperit del franquisme que per descomptat hauria de crear com a mínim una gran incomoditat a qualsevol dirigent democràtic i amb visió global de la ciutadania.

Aquest acte ha rebut moltes critiques pel paper de la mateixa església en el cop d’estat militar de Franco i la posterior repressió, cosa que evidentment mai han demanat perdó, crec que un dels principals actius del seu ideari. Un acte que deixant de banda les creences religioses, ben lliures de tothom, homenatja nomes els caiguts de la part feixista i deixa de banda els legítims defensors de les llibertats democràtiques que representava la República. Apart en el moment que vivim i amb totes les forces retrogrades de la caverna espanyola al darrere son un atac a la nostra identitat, i que ha creat polèmica dins la mateixa institució religiosa des de la seva base.

 

Efectivament, no hi ha motiu per participar d’aquest vertader insult a les víctimes d’aquell cop d’Estat militar que va acabar amb un regim del terror durant 40 anys amb la benedicció de l’Església Catòlica acompanyant al Dictador i sent una part més del poder instituït. Crec que episodis com la benedicció a peu d’Aeroport dels avions que posteriorment bombardejaven Barcelona davant la impotència de la societat civil mereixen una reflexió. Es curiós comprovar com aquesta religió normalment ha estat al costat sense cap pudor dels dictadors de torn i participant d’aquests genocidis i barbàrie que malauradament molts han viscut a les seves carns.

 

Ara ens trobem amb aquesta mena d’homenatge, ells li diuen beatificació, de les víctimes del bàndol que va provocar aquest terror i que el va ostentar durant quatre dècades amb els resultats per tots coneguts, una burla macabra a totes les víctimes que sembla no son iguals que la resta, fent al contrari del que normalment ens volen fer creure amb els seus pregons. Aquí no hi ha caritat, ni bondat, ni perdó, precisament tot al contrari. Una burla maliciosa que compta amb el beneplàcit d’aquestes elits eclesiàstiques amb discursos del passat i aquesta nostàlgia feixista que els envolta i que en una democràcia es una vergonya la seva exhibició.

 

En aquest context, el President Mas, i prenent com a referent el seu posiciona ment a la Via, institucionalment impecable. Actuar de la mateixa manera per se el president de tots els catalans, i com sempre ens han dit no pot actuar a títol personal, i per tant entenem que es el càrrec el que participa d’aquesta festa tant poc recomanable i amb tantes mancances democràtiques.

 

En definitiva, una relliscada que deixant les qüestions de fe personals i intransferibles en un costat, i per suposat totes respectables, no son de rebut. El mal ja esta fet, però un perdo i una rectificació no vindria de més, encara que fos per allò que sempre diuen de la caritat cristiana, que francament no es tradueix en fets.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.