ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CATALUNYA DIVIDIDA NO POT TRIOMFAR

Sense categoria

Aquesta frase va ser pronunciada per Pere Navarro en referència al pacte de Govern inestable segons ell basat en una consulta i demanant un pacte més ampli i transversal per sortir de la crisi. Alhora junt amb els Populars demana  substitució Homs pel seu sobiranisme i partidari del xoc de trens, totalment contrari al diàleg. Crec que precisament la cohesió es el que volen destruir els partits contraris al procés català precisament com a mesura per avortar-lo, i per això la demagògia es la seva arma més poderosa.

Efectivament, Navarro proposa que torni el seny, els pactes i els acords necessaris per afrontar una triple crisi de democràcia, economia i identitat. Retreu a Mas preferir un acord inestable basat en una consulta sobiranista, en comptes d’impulsar un pacte més ampli i transversal, avisant que Catalunya dividida no pot triomfar. Alhora i junt amb els populars volen la dimissió del conseller Homs per ser partidari del xoc de trens i obviar el diàleg, proposant a Mas Collell que diuen fa bandera de la serietat, i li aconsellen el camí de la moderació, el diàleg i la negociació amb el president espanyol.

 

El procés català cap al dret a decidir i el nostre estat propi reclamat per una gran part de la societat catalana i validat a les eleccions del 25 N, no sembla que els hagi arribat amb aquests dos partits que segueixen obviant la realitat i recomanant velles receptes que en el context actual ja no hi tenen cabuda. Segurament una bona part de mala fe o intenció amagada ja en aquesta estratègia, però no es pot tractar la ciutadania de ruc tota la vida, i menys demanar una mena d’amnèsia col·lectiva per aturar la democràcia.

 

Vol un pacte més ampli i transversal. Demanar la democràcia i la lliure decisió de la gent amb l’Estat propi com a mesura per sortir d’aquest maltractament o pou sense fons on ens trobem, es prou transversal per poder encabir a tots els partits. Parlen del sobiranisme d’Homs i la seva negativa al diàleg. Caldria preguntar diàleg amb qui. Crec que es una opció que es manté des del primer dia i que de moment nomes ha rebut cops de porta un rere l’altre. Cal dir que el diàleg ha de ser entre dos, si un no esta disposat a ni tant sols escoltar, responent al lliure exercici de la democràcia amb comparacions amb règims totalitaris i maltractament i menyspreu constant, arriba un dia que el xoc de trens es inevitable.

 

Caldria dir que submissió i marxa enrere contra el mateix poble, i diàleg per acordar el procés amb la legalitat vigent son dues coses diferents, i cal ser molt cec que la primera opció es la que voldrien socialistes i populars, en part perquè es la que estan acostumats a veure amb Catalunya vers l’Estat. Ens parlen de moderació i seriositat, potser no consideren prou seriós el procés que hem iniciat carregat d’arguments i rigorositat democràtica. Un cop més volen confondre com a tàctica per les seves perverses intencions finals.

 

No hi ha cap pacte inestable, ja un pacte que no els agrada, sobretot pel contingut. Tanmateix, això es la democràcia, i la majoria normalment agafa les regnes del poder, ja que la ciutadania els ha validat amb el seu vot per fer-ho i es o seria molt estrany la unanimitat en una cambra de representants amb el model de país que volem.

 

En definitiva, el procés precisament es unificador de la societat i donar assegurança a la cohesió. Dividir per qüestions de llengua, manipular negant que un estat moros no ho es i carregant els neulers a la simple gestió catalana o anant en contra de la majoria de la ciutadania, això si que divideix, i aquest es ni més ni menys que l’objectiu dels que no volen que res es bellugui. Massa tard, malauradament per ells.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.