ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESCÒCIA JA TE DATA I CATALUNYA TE EN DURAN

Sense categoria
Ja sabem la data del referèndum escocès, el 18 de setembre de 2014 i la pregunta que es tant senzilla com no podia ser d’altra manera com “Escòcia hauria de ser un país independent?”, amb resposta si o no, sense cap de les absurditats que hem sentit últimament per terres catalanes. Mentrestant aquí tenim en Duran i Lleida i els seus intents d’entorpir el procés amb constants declaracions i direccions oposades a les que el Govern català porta donant una imatge força lamentable de la nostra suposada seriositat. Fins quan haurem d’aguantar això.

Efectivament, Alex Salmond, com te que passar en els estats democràtics ha pactat el dia i pregunta amb l’Estat al qual pertany encara, la Gran Bretanya, i va presentar el projecte de llei de referèndum d’Independència que serà sota supervisió internacional, i una gran oportunitat pel país. A Catalunya Duran en una conferència a Madrid tot hi defensar la consulta, sense dir amb quina o quines preguntes i les possibles respostes, ens diu que ERC s’anirà desenganxant de CIU, i defensa la voluntat de diàleg davant gent com Saenz de Santamaria o Garcia Margallo, també ha lloat els beneficis de la reforma laboral i el full de ruta d’ajustaments populars. Fins hi tot alerta que estem llençant per la borda el patrimoni de la transició com un fet dolent per totes les parts. Esquerra ja l’ha acusat de desestabilitzar, i alhora veiem com el director de la Fundació de CDC Catdem, Agustí Colomines ha estat destituït pels seus posicionaments contraris al full de ruta cap a la independència.
Realment, enveja sana de la manera com es pot portar el procés escocès, si ho comparem amb Catalunya. Ja tenen data, i una pregunta que no guarda secret, i que aquí hem escoltat mil i una opinions interessades en tergiversar tant la consulta que gairebé no es pregunti pel fet que precisament es convoca, com es la independència. De totes maneres el que no fa enveja i segurament més important, es els orígens del procés, a terres escoceses de dalt a baix, i on de  moment les enquestes no son massa engrescadores, en canvi a Catalunya es la societat la que ho demana, i  el sistema polític el que ha de seguir, tot una garantia per l’èxit final. El que ja passa de mida es que Colomines hagi estat destituït per les seves opinions respecte l’acord de CIU amb els republicans que lògicament anava en contra de l’esperit del procés, i Duran, un cop més torni a mostrar la seva habitual deslleialtat a Catalunya defensant un patrimoni de la transició, suposo que es deu referir a defensar la continuïtat d’un model dictatorial amb una cortina de fum de democràcia, i deixar Catalunya aigualida entre la resta de territoris sense possibilitats de defensar la seva identitat, francament això es una condemna, i no un patrimoni. S’atreveix a dir que el pacte català abans esmentat es trencarà properament, i això es molt greu, per quan la seva destitució com a cap de files a Madrid, es pot tolerar tot, fins quan es deixarà que entorpeixi el procés en benefici seu i del nacionalisme espanyol ranci que defensa per damunt de la voluntat que majoritàriament han expressat els catalans, es una qüestió a resoldre. Per reblar el clau defensa la reforma laboral, aquella que permet els empresaris acomiadar personal amb facilitat, retallar drets aconseguits amb esforç durant anys o fer ERES indiscriminadament encara que es tinguin beneficis, alhora lloa les retallades dels populars, suposo aquelles que es permeten no pagar els deutes amb Catalunya, exigir nivells de dèficit fora de mida, o mantenir l’espoli anual de prop del 10% del nostre PIB, i tallen qualsevol possibilitat catalana d’aconseguir nous ingressos.
En definitiva, crec que ha arribat l’hora de ser seriosos, donar passos decisius endavant i prescindir de la gent que torpedina el procés des de dins com en Duran Lleida.
  
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.