ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LEGALITATS I RECUPERACIONS SENSE SENTIT

Sense categoria
El que teòricament havia de ser un pas senzill en les formes i en el fons, s’ha convertit amb un vodevil de tacticisme polític que la ciutadania no entén, i no vol seguir acceptant. Els conceptes son clars, el poble ha parlat, i tothom ha d’explicar quina es la seva posició i els seus raonaments.  El PSOE-C en boca d’en Pere Navarro, ara vol supeditar-ho tot a la legalitat espanyola, i fins hi tot parla de recuperar els llençols perdut en l’Estatut, sembla com si el temps no passes per aquest partit, i viu amb una mena de bucle sense sentit que no pot entorpir més el procés.

Com ha dit molt bé, Oriol Junqueras, no podem deixar que ens abarateixin els somnis. Els socialistes no en tenen prou amb eliminar les referències a l’Estat propi, que ara també volen passar-ho tot pel sedàs de la legalitat espanyola amb un acord entre governs i reforma de la Constitució, també amb la seva total desorientació han llençat propostes fora de lloc, com crear comissions parlamentaries per reformar la Constitució amb un caire federal, i fins hi tot recuperar els aspectes perduts de l’Estatut a traves de reformes de lleis orgàniques, ja que diu es el votat lliurement pels catalans, alhora vol tornar a negociar una millora del finançament. Tot un reguitzell d’incoherencies que semblen una presa de pel a tota la ciutadania.
Efectivament, no podem marejar més la perdiu, PP i Ciudadanos han estat molt clars, no som ningú, i no tenim dret a decidir res, en aquesta opció molt propera als socialistes catalans sembla que volen mantenir una ambigüitat que ja no toca. S’ha eliminat les referències al nou estat que volem consultar, cosa ja esperpèntica, ja que es precisament el que demana la societat i els que ens ha portat fins aquí, no ens volen acceptar com a subjecte polític, de fet si no ho som, donem ales a les tesis espanyoles que ens consideren res i per tant sense els drets dels que son alguna cosa. Ara ho volen per la legalitat, i no qualsevol, la legalitat espanyola. Haurien de saber que el proper pas es demanar poder fer el referèndum dins aquesta opció, i tots sabem la resposta i el cop de porta. Per tant ens hem d’amparar amb la democràcia, la legalitat internacional, i la nostra pròpia amb la llei de consultes. Altra cosa es donar el procés per acabat abans de començar. Ens proposen fer una comisió per reformar un text que qui al final te la potestat per reformar ja ha dit no mil i una vegades, i amb dos partits majoritàris que tenen la mateixa visió de determinats temes, sobretot nacional, seria una feina estèril, i sense cap sentit, i on ja es superen es volent recuperar l’Estatut que les corts espanyoles, i el TC van deixar en mort i enterrat. Que no ho saben que aquest tema ja es tancat i passat, que no evolucionen, si els dos ents que acabo d’esmentar van deixar-lo com el tenim actualment, no  hi ha res més que parlar, per molt que el poble votes el que votes o que els seus representants votessin un text molt diferent. Aquesta es la legalitat que defensen, i que diuen ens hem de basar tot el nostre futur. Realment la desorientació es tant gran en aquest partit, que no crec que valgui la pena perdre un minut més. La declaració te majoria folgada, i crec que tant Iniciativa com CUP encara li donaran més per responsabilitat.
La població catalana no vol més jocs i tàctiques de baixa volada, ha parlat al carrer i a les urnes, ara toca els polítics complir la misió que se’ls ha encomanat i no podem permetre aquests espectacles lamentables que tergiversen la imatge del nostre país.
  1. Convocatòra al Parc de la Ciutadella per l’Estat Català Independent i per una propera i urgent Declaració d’Independència al Parlament:

    El Poble Català “menut” els hereus d’aquells catalans que es van plantar pels nostres drets seculars aquell llunyà 11 de setembre del 1714, conscients encara avui de les nostres llibertats convoca de nou a tots els catalans de la darrera Gran Manifestació de l’11 de setembre d’enguany, aquesta vegada amb el lema més potent i clar:

    CATALUNYA NOU ESTAT INDEPENDENT

    i amb el clam “Declaració d’Independència” unilateral i urgent!

    el convoca a fer-se present el proper 23 de gener d’aquest 2013 al Parc de la Ciutadella davant del Parlament de Catalunya mentre polítics elegits el propassat 25 de novembre estiguin debatent la Declaració de Sobirania.

    Quins objectius persegueix aquesta convocatòria i l’esmentada concentració que n’esdevingui?:

    1  – Fer saber i recordar de nou a tot Catalunya, partits polítics i càrrecs electes inclosos, que la Gent de la Gran Manifestació amb el seu clam de Catalunya Nou Estat Català  a Europa fou el catalitzador de les propassades eleccions en les que van guanyar clarament els qui defensaven la convocatòria d’un Referèdum per consultar la voluntat dels catalans en aquest sentit.

    2Avisar i obrir els ulls dels catalans perquè no siguin incauts i  no permetin que actituds autonomistes, encaixistes i enemigues de la nostra llibertat que practiquen tots els partits polítics amb més o menys intensitat i insistència, puguin tergiversar, escamotejar i desvirtuar aquest primer pas que representa l’esmentada Declaració de Sobirania.

    3 Reivindicar la necessitat de posar-nos tots mans a l’obra, no tan sols per fer la Consulta sinó per fer-la tal com cal per a poder guanyar la nostra llibertat.

    4Fer saber que no accepaterm com a vàlida cap jugada enganyosa entorn de com de clara, senzilla i única ha de ser la pregunta que haurem de respondre els catalans: Sí o No volem ja la nostra independència.

    5 Fer costat al nostre Parlament en l’execici de la seva tasca.

    6Fer una defensa clara i ferma de l’objectiu que volem assolir: L’Estat Català Independent.

    7Avisar a tots els catalans, a l’ANC, a l’AMI i als Partits Polítics, Sindicats, Agrupacions i Societats que ens cal la voluntat de guanyar aquest referèdum per a retornar a Catalunya i als catalans tots els seus Drets i les seves llibertats.

    La gent del BIC i la gent de Catalunya Acció.

  2. L’ANC i l’AMI aposten per una Declaració de Sobirania sense rebaixes

    (1)  –  L’Assemblea dóna el tret de sortida a la campanya pel ‘sí’ en les concentracions convocades el dia que s’aprova la Declaració

    (2)  –  La Declaració de Sobirania és “transcendental” per a l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’objectiu que Catalunya esdevingui un nou Estat independent.

    Així ho han expressat en roda de premsa la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, que han expressat que la cerca del consens no pot suposar que es rebaixi el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític i jurídic.

    (3)  –  “La Declaració ha de deixar clar que és el poble  català, sense ingerències externes, qui ha de decidir el seu propi futur”, ha afirmat Forcadell.

    La presidenta de l’ANC ha explicat que

    (4)  –  aquesta Declaració ha de garantir la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, i ha afegit que

    (5)  –  ni l’AMI ni l’ANC no acceptaran una pregunta que no sigui clara i concisa sobre la independència de Catalunya amb dues úniques respostes possibles: “Sí” o “No”.

    (6)  –  Qualsevol altra cosa “significaria rebaixar l’esperit de l’Onze de Setembre”, en què el poble català va expressar la seva voluntat d’esdevenir un Estat independent.


    Concentracions

    Forcadell i Vila d’Abadal han avançat que el proper dimecres 23 de gener, dia en què el Parlament ha d’aprovar la Declaració, hi haurà concentracions davant el Parlament i, posteriorment, dels ajuntaments dels municipis del país per expressar el suport al text i donar el tret de sortida a la campanya pel ‘Sí’. “Ha arribat l’hora de treballar per consolidar i eixamplar la majoria social favorable a la independència per tal de guanyar el referèndum”, ha dit la presidenta de l’Assemblea, que ha afegit que “el dia de l’aprovació de la Declaració explicitarem l’inici de la nostra campanya per arribar als indecisos i fer-los partícips d’aquest projecte tant important”.

    A les concentracions es farà lectura d’un manifest en què s’instarà a la societat a treballar per la independència i “arribar a tots els racons del país per tal que quan els ciutadans de Catalunya exercim el dret a l’autodeterminació ho fem de forma clara i inequívoca pel sí a la llibertat i al nostre futur com a poble”.

    Fotografies: Galdric Peñarroja

    data-edicio: 

    Dijous, 17 Gener, 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.