ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

BOICOTS RIDÍCULS PER COMENÇAR L’ANY

Sense categoria
 

Aquest dia 31 de desembre, l’Estat espanyol ha fet un pas més en la seva independència de Catalunya, i el brindis amb cervesa de dos de les cadenes televisives més populars, es un clar missatge de boicot ridícul que ja ens tenen acostumats, i una clara mostra de que les caretes han caigut, i ja no els cal dissimular. Ni ens consideren, ni ens han considerat mai com ells, i molts ens tenen un profund odi sigui amb l’àmbit que sigui. Podem parlar de grans operacions amb grans empreses que quan es tracta de Catalunya ràpidament son rebutjades, de combatre les nostres infraestructures necessàries o la nostra llengua, a coses més petites com aquestes, detalls que ens fan veure que ells ja preparen la seva vida sense nosaltres, i això si que es una dada positiva, més enllà de que ens sembli ridícul aquests gests de la impotència contra un fet que tard o d’hora havia de succeir. Aquest text del Jaume Prous ho defineix ben clarament.

 

Enguany, Antena 3 i La Sexta donaran la benvinguda a l’any 2013 brindant amb cervesa (Carlos Sobera i Paula Vázquez en Antena 3, i Alberto Chicote i Sandra Sabatés en La Sexta). Fins ara, sempre, a la història de la televisió estatal, s’havia brindat amb cava. Tot i que els promotors asseguren que això d’ara no va més enllà d’una acció publicitària, el cert és que molta gent ha volgut veure un gest relacionat directament amb la situació de conflicte entre Espanya i Catalunya.


Un gest, aquest de brindar amb cervesa, que fora de Catalunya és molt celebrat, com ho demostren els milers de comentaris dels seus lectors que han recollit els mitjans digitals que se n’han fet ressò, com ecoteuve.es:
«Bienvenidos al primer boicot público a un producto catalán. ¿No queréis independencia? Pues toma». «Perfecto. El grado de alcohol es más bajo y es de más calidad que esa basura de agua sucia con gas que llamamos cava: denominación de origen CATALÁN». «Seguid alimentando el independentismo que de alguna manera lo vais a sentir: boicot a todo lo catalán».

A mi, personalment, tot això no em molesta el més mínim. Ben al contrari, considero que és bo començar a deixar de banda tanta hipocresia com hem vist fins ara. Tret d’agunes excepcions, als catalans no ens poden veure; no ens han pogut veure mai! A mi el que realment m’emprenya és que ens tractin de ximples amb campanyes de l’estil de #megustacataluña o #mejorunidos.

 

Els catalans, evidentment, som molt lliures de brindar amb el que vulguem, així com de celebrar l’entrada del nou any 2013 acompanyats del canal de televisió que millor ens sembli. A casa hi haurà cava, com sempre. I les campanades les escoltarem per TV3. Uns altres seguiran explicitant la seva impotència amb uns patètics rampells d’ira, canalitzats en absurds càstigs i boicots …per què no fem bondat. No em direu que en la seva fe en fer-nos canviar no generen certa tendresa.
Jaume Pros

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.