ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESPANYA SEGUEIX VINCULANT DEMOCRÀCIA I NAZISME: JA N’HI HA PROU

Sense categoria
Aquesta setmana sembla que es podrien tancar les negociacions entre CIU i ERC per fer un govern fort, i amb  el 2014 com a límit pel referèndum per decidir el nostre futur, per altra banda,  el 80% del nostre Parlament avala no complir la llei Wert, i defensar el nostre sistema educatiu i la nostra llengua amb una imatge molt potent. A Espanya se’ns dubte la democràcia no els interessa gaire, i mitjans com la Razón vinculant el famós cartell “Keep calm and speak Catalan”  (mantingues la calma i parla en català) amb el nazisme sense cap rubor, i l’exalcalde socialista de la Corunya i exembaixador al Vaticà, torna a comparar el nazisme i la persecució dels jueus amb la situació del castellà a Catalunya, potser ja n’hi ha prou que  personatges talibans, i mitjans de la caverna ens continuïn insultant dia si i dia també d’aquesta manera.

La Razón qualifica el cartell de nazi, i es obligada a rectificar, ha confós el govern britànic, autor de la frase i el nazisme. Concretament ens diu que ERC recupera un cartell de l’Alemanya nazi per demanar parlar en català, en referència a la seva imatge al Congres de Madrid. Aquest es una adaptació de l’original de 1939 per animar a la població britànica davant la possible invasió de les tropes alemanyes. Per altra banda, un altre personatge xenòfob i paranoic surt a escena, es Francisco Vazquez, que equipara un jueu perseguit a l’Alemanya nazi i un nen català castigat per parlar castellà, i assegura que a Catalunya es vulneren els drets dels ciutadans, amb aquesta opressió. No n’ha tingut prou que ha comparat el missatge insolidari de Catalunya demanant el que li correspon per tenir més recursos amb l’exemple d’una de les germanes Koplowitz en un hospital públic, exigint un trasplantament de ronyó sense haver de fer cua, ja que els seus impostos son superiors a la mitjana.
Realment, ja va sent hora de dir prou a aquest insult constant per ultres nacionalistes sortits de les cavernes del franquisme, i amb mentalitats que si son pròpies del nazisme o qualsevol règim de pensament únic i imposició per sistema. La barra lliure dels mitjans espanyols permet com ja vam veure que El Mundo pogués influir en una campanya electoral amb una notícia basada en un esborrany, i sense demanar disculpes per la falsedat de la notícia, ara La Razon manipula la història, i per poder vincular el partit republicà i la campanya a favor de parlar català amb el nazisme, ho adapta a la seva manera sense cap vergonya, rectificant al cap d’un temps, però amb el mal ja fet i per suposat cap disculpa en forma de rectificació. Aquesta es la premsa del tot s’hi val per atacar Catalunya sense cap ètica, ni discurs. Per altra banda, aquest exalcalde i exambaixador mostra el seu tarannà feixista i xenòfob, tornant a vincular una imaginaria persecució del castellà a Catalunya, que saben perfectament que es falsa amb l’horror de la persecució dels jueus al nazisme, que saben que en molts casos acabava amb la mort, es senzillament indignant que personatges amb aquest nivell barroer i violent no rebin escarni des de cap lloc de l’Estat espanyol, donant validesa a unes paraules dignes d’anar davant la justícia per insult i menyspreu a tot un poble. Com curiosa es la comparació de la insolidaritat catalana amb un exemple que res te a veure, evidentment que la Koplowitz no hauria de tenir privilegis a la sanitat pública per la seva aportació en forma d’impostos, que res te a veure amb una part del territori que aporta molt per la seva riquesa, rep poc, i finalment acaba tenint més dificultats que els territoris receptors, això no es de rebut i no passa en cap lloc, només cal que miri les aportacions i el sistema de lands alemanys, on es perfectament equiparable el que més aporta amb el que retorna com no pot ser d’altra manera, sinó passem de la solidaritat a l’espoli o robatori sense pietat que l’Estat practica amb Catalunya des de fa molts anys i que ens porta on estem ara.
En definitiva, ja n’hi ha prou d’haver d’aguantar aquestes comparacions que posen els pels de punta amb un poble pacífic i democràtic com el català, per personatges menyspreables com aquests.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.