EL CEO DONA UNA NOVA EMPENTA CAP A L’ESTAT PROPI

El baròmetre oficial del Centre d’Estudis d’Opinió, dona una nova dada per l’optimisme en el procés que estem vivint. De fet un 57% dels enquestats votaria SI a un referèndum sobre la independència, 6 punts més que l’última enquesta, contra un 20’5% dels partidaris del NO, que baixa considerablement. Mentrestant el President Mas ahir a Brussel·les va tornar a insistir amb una consulta democràtica, i va acabar amb una bona frase que deia: Nosaltres no hem fallat mai a Europa, i ara esperem que aquesta no ho faci. Tota una declaració d’intencions del punt clau per culminar el nostre procés cap a l’Estat propi amb èxit, donat la falta de democràcia espanyola.

Segons aquesta enquesta CIU obtindria entre 69 i 71 escons amb majoria absoluta, seguida del PP amb 18, PSOE-C amb 15, ERC amb 14, ICV amb 10, Ciudadanos 3 a 6 i possiblement CUP amb 3. Cal dir que hi ha una bona franja d’indecisos. Alhora el president Mas diu a Brussel·les que encara que no sigui possible estar dins la UE, la consulta es farà igualment, ja que el dret a decidir el nostre futur es més important, ha defensat la pertinença a Europa, i ha recordat la vocació europea catalana i esperant aquesta no ens falli, recordant que els seus aliats seran el que estimen la democràcia. Per refermar les nostres intencions el CEO ens dona un 57% favorable a l’Estat propi, 6 punts més que l’anterior i tant sols un 20;5% contrari. Per porcions, un 44% volen un estat independent, 25% un estat federal i només un 19% una autonomia com l’actual, deixant una bona dada com que els catalans consideren més importants les eleccions al Parlament que a Madrid, un bon símptoma pel procés cap a l’Estat propi i la normalització dins les nostre ments.
Cada nova enquesta es una nova adhesió de la població cap a l’estat propi, segurament l’Estat espanyol i la seva actitud bel·ligerant i antidemocràtica aboca a molta gent cap un camí que potser no hauria triat amb altres circumstàncies, i que ara veu com a única sortida viable del nostre territori, i el nostre futur, els percentatges van augmentant, i encara que només siguin enquestes, indiquen tendències que cal valorar, i aquesta es absolutament irrefutable, apart del 57%, si ho dividim veiem que els partidaris d’un estat independent i federal sumen gairebé un 70%, i es una dada demolidora que s’ha de refermar en les properes eleccions que aquesta mitjanit comencen la seva campanya, i on les forces que defensen el referèndum en aquesta propera legislatura cal que assoleixin una majoria com més gran millor, es el següent pas, i cal ser conscient de la importància d’aquestes, i que ha de fer que la responsabilitat sigui més gran en els nostre polítics, i no desviïn l’atenció com volen fent el joc a l’altre costat de l’Ebre. Es un punt clau en la nostra història i no podem fallar. Per altra banda el president Mas ha de donar aquesta imatge a Europa, el punt clau de la nostra independència, el nostre tarannà democràtic i pacífic ha d’arribar a cada dirigent europeu per quan arribi el moment estiguin al nostre costat i al costat de la democràcia, i disposats a fer front als tarannàs imperatius i poc democràtics espanyols. Tenim pressa i molta, però aquest punt ha d’estar molt ben treballat i assegurat. Destacaria que per primer cop s’assegura que si no fos possible la nostra pertinença a Europa, igualment es faria el procés, jo particularment prefereixo ser dins la Unió, i no ho imagino d’altra manera, però prefereixo una Catalunya estat fora de la Unió que una comunitat autònoma de segona dins Espanya, això també es força clar. Per últim volia destacar que les mentalitats de molta gent comencen a canviar, i es normalitzen entenent el moment que vivim, i valorant les eleccions al nostre Parlament molt més que un Congrés a Madrid que ja poc ens pot aportar.