ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CARTA DE LA VERGONYA DESPULLA L’ESTAT ESPANYOL

Sense categoria
Molta polseguera ha aixecat la carta signada per Ramon Tremosa (CIU), Raul Romeva (ICV), Ana Miranda (en representació d’ERC), i Maria Badia (PSC) presentada a l’eurocomissària de Justícia i Drets Fonamentals Viviane Reding, denunciant les amenaces militars espanyoles, i el to del govern espanyol contra el procés democràtic català, recordant la possibilitat de suspendre el dret de vot d’un Estat si viola els drets comuns dels europeus. De fet la representant socialista ha hagut de presentar la dimissió amb una acció més que marca la vergonya, i el tarannà d’aquest partit i la seva submissió absoluta al PSOE, contrari a un acte dins de la major normalitat democràtica, què naturalment no ha estat acceptat.

Efectivament, aquesta carta ha provocat les critiques tant de populars com socialistes espanyols, i ha portat a ERC ha demanar que el president espanyol es comprometi públicament  a no utilitzar les forces armades per aturar un possible referèndum català, i ha condemnar les declaracions de Vidal Quadras o alguna associació militar espanyola a favor de la violència. Un paper galdós del PSC deixant caure a Maria Badia per defensar els catalans i la democràcia, una errada no admesa pel seu partit. De fet el seu líder, Rubalcaba parla de carta equivocada que no respon a la realitat, i el Mundo dona ales a aquests partits dient que rectifiquin, i reflexionin sobre una carta que ataca la intel·ligència, i que apel·la al recent premi nobel de la Pau per la UE, i els tractats que no poden frenar els drets humans i fonamentals de les persones, admetent arguments propis d’èpoques feixistes. En Pere Navarro tant sols ens diu que no va calcular les repercussions amb un trist paper.
Realment, totes les essències de l’Estat espanyol no enterrades, ja que la transició va ser un simple miratge que de cap manera podia amagar la realitat trista i feixista existent. Es molt greu dins la Unió Europea un territori que respon amb amenaces militars per apaivagar l’exercici de la democràcia, i aquesta carta simplement reflecteix aquest tema, i demana empara a les institucions europees per actuar o condemnar paraules com les d’en Vidal Quadras, i la seva exhaltació feixista constant, que l’hauria d’inhabilitar per qualsevol càrrec en democràcia. La Maria Badia ha comès el pecat de denunciar i donar suport a aquest exercici democràtic de denuncia de coacció i violació dels drets humans, i dels pobles del món. Aquí PSOE i PP han demostrat que el seu tarannà conjunt es simplement el mateix, i no ho poden tolerar amb la seva obsessió per aturar un procés impecable d’un poble sigui com sigui, i això ha estat la causa de la dimissió, suposo que si hagués defensat la utilització de les armes i els arguments, i defensa franquista, seria perfectament normal i acceptable. Europa ha de prendre nota d’aquestes actituds perilloses, i esta disposada a suspendre el vot d’aquest estat que no vol evolucionar pel bé de les democràcies reals europees. Un pamflet feixista com El Mundo sembla que dicta el que es de rebut i el que no, i això ja marca una clara tendència. Un cop més el PSC ha demostrat que no existeix, i davant la defensa de qualsevol causa catalana, sempre aposta pel vot contrari conjuntament amb el PSOE, i amb un paper de titella del seu líder actual català que simplement obeeix les ordres sense importar-li gens ni mica quin es el seu territori, i seguint aquesta tendència que els porta directament a la seva marginalitat absoluta. De fet, resulta increïble que el president espanyol digui que no pensa afirmar que no hi haurà intervenció militar en cas de referèndum, cosa que hauria de fer preguntar als mateixos espanyols, quin tipus de democràcia estan vivint.
En definitiva, una espiral de despropòsits perillosos, que no fan res més que validar i reforçar el nostre procés cap a l’Estat propi.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.