ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

QUE NO ENS VOLEM FER MAI GRANS?

Sense categoria

El President Mas ens diu que l’economia espanyola no aixecarà el cap si no estimula el motor productiu, entenem Catalunya, i farà Gira europea un cop presentat el pacte fiscal a Madrid per fer pedagogia. Per altra banda, la nova visita dels directius d’Eurovegas, ja ha tornat ha aixecar polseguera amb l’anunci d’ICV de rebre la comitiva amb pancartes negatives, i mostrant la seva total negativa al projecte, cosa que ha fet dir a Mas que sense inversions estrangeres el país cada cop serà mes pobre i amb més atur. Tot un bucle que mostra com es pot perdre el temps, i la dignitat amb menys  temps.

Efectivament, el president alerta i recorda que podem tornar a ser el motor d’Espanya si rebem l’ajuda del govern espanyol que ens pugui reactivar, caldria pensar si es aquesta tota l’ambició del nostre govern, ser el motor espoliat d’un estat que ens menysprea profundament, i que es un pesat llast pel nostre futur. Potser caldria canviar de pensament, i veure que ser motor d’un estat a canvi del nostre sacrifici, i l’enorme cost que això suposa, es un càstig que no ens mereixem, i que com deia aquell ja no toca, volem ser el nostre propi motor, no el de lloguer d’algun altra.  Ens diu que quan presenti el pacte fiscal al Parlament i a Madrid, farà pedagogia a Europa, pel pacte fiscal. Aquesta si que es bona, però que es pensa que li diran a Madrid, ja li han dit per activa i per passiva que no hi haurà cap finançament especial per Catalunya, i molt menys una espècie de concert, es una pèrdua de temps totalment irracional, i que pot venir referendada per un suport al Parlament català totalment fals, com ja va succeir amb l’Estatut, i que segons amb quines formacions suposi, per força rebaixarà pretensions, ja que pels partits nacionalment espanyols, evidentment els nostres interessos son secundaris. Que es pensa que li diran a Europa, que veuen el gran dèficit fiscal que patim, però que l’Estat al qual pertanyem te la potestat en aquests assumptes, i ja ho ha deixat ben clar, no hi ha tema, si no estem a gust tenim un altre via, però que evidentment l’hem de voler nosaltres, amb l’afegit de que coneix perfectament el problema, i fa molts anys que dura i simplement l’han permès, ara sembla que han obert els ulls, quan la caixa ja ha quedat buida.

Els executius d’Eurovegas han de prendre una decisió de la ubicació definitiva entre Madrid i Barcelona bàsicament. Ara i com acostuma a passar algun partit o plataforma, en aquest cas ICV mostra la seva disconformitat, i rebrà la comitiva americana amb pancartes de rebuig. Sembla que no aprenem o vivim a la lluna, el projecte americà evidentment que no es la perfecció, i segurament no es el model turístic que tenim o desitgem, però per altra banda es una gran inversió, molts llocs de treball directes o indirectes, i un negoci  de futur enfocat cap uns turistes de luxe que deixaran molts diners al país, i que suposarà ser un pol  d’atracció en aquesta matèria, amb un mercat potencial molt atractiu, i amb una nacionalitat dels propietaris que hem de cuidar cara a la nostra emancipació nacional, però com sempre n’hi ha que son especialistes en fer amistats mundials, i rebutjar USA, Israel o Alemanya posem el cas, per abraçar Palestina, Cuba o algun altra per posar uns exemples. Amb tots els respectes, els primers ens portaran a la independència, i son avals necessaris, els segons amb tots els respectes i simpaties no ho son. Per tant cal ser intel·ligent, i apart no desaprofitar aquesta inversió milionària que s’acabarà fent a un altre lloc, i ens en penedirem. Per altra banda la resposta del president emplaçant les pancartes davant les oficines de l’atur, i pronosticant un empobriment progressiu, no deixen de tenir un punt de demagògia, ja que el nostre empobriment no depèn tant de l’Eurovegas, sinó de seguir a l’Estat espanyol o iniciar el nostre camí, i això no li he sentit dir.

 

 

 

  1. Bon nit, i es clar el senyoret MAs anirà per Europa de viatge amb totes les despeses pagades (pels imbècils de nosaltres) per explicar una cosa impossible. Quin xollo, realment molt intel.ligent i molt lamentable per la gent i pel país.

    Explicar i explicar, encaixades de mans, fotos, ji, ji, ja, ja… ara un sopar, ara un dinar…i el país agonitzant!!!!!!!!!!!!!!!!! 

    gabriel

  2. Sota una pretesa solució a la crisi econòmica no es pot amagar un projecte de macroprostibuls i unes immenses cases d’apostes per fomentar ludopàties diverses. Sembla ser que ningú de qui ens diuen manar s’enrecordin d’allò que fa temps es deia de que “la fi no justifica els medis”… Poca memòria o mases interessos creats -o “regalats”-? Permetim dubtar del “luxe” que vostè diu que tindràn els “turistes” que visitin aquest lupanar: això és tant absurd com segons quins anuncis de prostitució en segons quins diaris quan parlen de “luxe”. El luxe seria tenir un pais on no fos necessari per fer calaix esclavitzar sexualment a persones o engroixir la clientela a professionals que tracten la ludopàtia. També seria un luxe tenir uns governants que retallessin a on han de retallar… Si, desprès de la perorata que he deixat anar, segueix sent partidari del “tot s’hi val” i del “no cal entrar en una lògica d’ètica i moral pública i privada, ja que tothom és ben lliure de comportar-se com li sembli bé”, doncs hi han uns quants “negocis” més rendibles a curt plaç que aquest d’Eurovegas (sols cal adonar-se’n la font de divises per part d’un turisme de luxe en països com Filipines i Tailandia). No sóc partidari que Catalunya sigui la “reserva espiritual d’Occident”, però tampoc sóc partidari de convertir el nostre pais en la Sodoma i Gomorra institucionalitzada del sud d’Europa.
    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.