ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NACIONALISME EXCLOENT

Sense categoria

La nova assignatura d’Educació per la ciutadania, situa al costat del terrorisme el terme nacionalisme excloent, i oblida que segons la Constitució espanyola hi ha una divisió entre regions i nacionalitats que no esmenten. Al final, i davant les queixes catalanes retiraran la frase, i fins hi tot han afegit que no sabien que feriria sensibilitats, i encara han allargat el cinisme dient que volen fer una assignatura totalment neutre. Doncs sort que havia de ser neutre, se’ns dubte del vertader nacionalisme ferotge i excloent, com es l’espanyol, qualsevol cosa menys neutralitat.

Aquesta nova Educació per la ciutadania pretén convertir-se en adoctrinament als nens de l’ESO, la consellera Rigau ja ha expressat el seu rebuig al seu contingut, que associa nacionalisme amb excloent ,i el situa al costat del terrorisme o el fonamentalisme religiós, obviant com deia abans el terme nacionalitats tal com mana la Constitució que tant els agrada segons el que. De fet es l’única consellera que ha expressat queixa, la resta callats. Parlant des de Madrid de neutralitat, i rebuig a les carregues ideològiques, sense ser conscients que algú podia ser ferit en la seva sensibilitat. De fet Rigau va expressar que aquest terme proposat, quan es diu a Catalunya, molta gent entén que vol dir el nacionalisme espanyol.

La mentalitat espanyola es aquesta, nomes hi ha un únic nacionalisme vàlid al món, aquest es l’espanyol, la resta molesten, i si es diu Catalunya el rebuig ja es total. De fet aquestes assignatures volen recordar, pel que m’han dit, jo no ho he viscut “la formació del espiritu nacional”, que la dictadura practicava a les escoles, i amb una democràcia crec que sobren, més enllà d’explicar els valors principals d’una societat, posar excloent a nacionalisme, nomes s’entén des d’un nacionalisme que vol eliminar a la resta o simplement a cop d’imposició anul·lar-los, si parlem de l’Estat espanyol, això nomes ho practica el nacionalisme espanyol, no es pot pretendre, que els nacionalismes minoritaris per número de població a damunt se’ls titlli d’excloents, quan es tot al contrari, volen cohesionar el seu territori en base a una cultura, una identitat  i un perfil propis que els fa singulars. No es de rebut posar-los al costat del terrorisme, suposo que inclou el terrorisme d’estat amb un exemple clar com els GAL, o quan l’Estat demostra un cop i un altre ,que no li interessa la pau, ja que es la seva coartada perfecta, aquest es el terrorisme més greu i perillós, i al costat del fonamentalisme religiós, suposo que deu especificar que no ens referim nomes a l’Islam, sinó a totes les religions per igual, inclòs el catolicisme, on també hi ha una bona part de fonamentalisme que es denunciable i nociu. De fet, es curiós que el seu llibre sagrat, anomenat Constitució, en aquest cas es obviat, ja que no els interessa pel seu adoctrinament. Ens parlen de neutralitat i negació de carregues ideològiques, quan saben perfectament que no compleix cap de les dues condicions. No es neutre, ja que esta clarament validant una visió interessada dels termes, i evidentment porta gran carrega ideològica, la mateixa que amb la seva xenofòbia i paranoia no admet cap altre conducta, llengua o identitat que la seva.

En definitiva, una assignatura totalment manipulada, i on les diferències entre dictadura i democràcia de baixa qualitat son més febles que mai, viuen al regne del tot s’hi val per justificar els seus objectius, que son idèntics al regim anterior, almenys pel que fa a Catalunya.

 

 

 

  1. Quan un col.lectiu “rellevant” ofèn a un altra ,  NO VAL dir allò : “no sabiem  que estavem ferint sensibilitats”, –  i tant que ho sabien ! , per tant, NO VALEN NI SÓN ACCEPTABLES LES EXCUSES. 
    Tots els estats són nacionalistes , però no tenen cap necessitat d’explicitar-lo, fin que no es veuen amenaçats.    Salut
    Magí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.