ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PERDÓ DE LA VERGONYA I L?ESTATUT RECICLABLE

Sense categoria

El monarca espanyol ha dit que ho sent molt, i que no tornarà a passar com a disculpa, ja de per si vergonyosa, i encara ho es més quan el portaveu del govern de la Generalitat ho ha donat per bo. Per altra banda, si algú encara defensa una llei inútil i inservible com es l’Estatut, deu viure en un altre planeta, desprès de sentir com el govern espanyol assegura no estar obligat a pagar els diners que deu a Catalunya.

El govern espanyol ara al·lega que segons la sentència del TC només ha de pagar el que deu de l’Estatut si hi ha acord. No nomes no estan disposats a pagar a Catalunya els diners per compensar la falta d’inversions, sinó que asseguren que no estan obligats, ja que ha d’haver acord, i com que no n’hi ha, Espanya no ha de pagar. Cal recordar que en el pressupost no hi ha inclòs el deute de 2008, ni el del 2009.  Per altra banda, el borbó espanyol ha demanat perdo amb un comunicat al sortir de l’hospital amb les breus paraules esmentades, i com una excusa, desprès de les critiques que han sorgit demanant fins hi tot l’abdicació, també ens diu que tornarà aviat a les seves obligacions, això si que es novetat, la pregunta es obligacions?.  El portaveu del govern dona les disculpes per bones, i subratlla que forma part de la conducta exemplar demanar perdó, com va dir el monarca en el discurs nadalenc.

 

Les coses cada dia son molt clares, qui encara defensa aquesta llei orgànica espanyola anomenada Estatut de Catalunya, s’ho ha de fer mirar, i fer un examen de consciència per veure la seva total inutilitat. Ara resulta que el govern espanyol no tant sols no inclou cap pagament endarrerit en els pressupostos per Catalunya, sinó que ni tant sols en te cap obligació, ja que la sentencia del TC sobre l’Estatut, especifica que hi ha d’haver acord, i naturalment no n’hi ha. Es com si agafen un lladre en ple robatori, i no el poden portar a judici ja que ha d’admetre el seu delicte, francament es delirant, i una nova presa de pel que dona idea d’un altra bestiesa com l’anomenat pacte fiscal, si no es vol pagar els deutes legítims del 2008 i 2009, com volen un nou finançament per nosaltres on tinguem la clau de la caixa, es veritablement una manera de defugir responsabilitat, i malbaratar la teòrica credibilitat i seriositat dels nostres representants. Catalunya viu sota les lleis espanyoles, que normalment li van en contra, i l’Estatut no en deixa de ser una, diuen la més important pel nostre territori, i que simplement es un llast sense cap valor, i amb data de caducitat ja sobrepassada. Per altra banda el monarca espanyol diu que ho sent molt i no es repetirà, com aquell que sembla una criatura que fa una malifeta, i promet que no la tornarà a fer, en un altra burla  a la societat que ja no s’aguanta per enlloc, i a sobre ens diu que tornarà a les seves obligacions, que vol dir que tornarà de cacera a matar elefants, algun discurs amb olor de naftalina o a donar la nota en afers internacionals com el famós “porque no te callas”, o potser fer un tomb amb el iot o ajudar a Urdangarin en la seva trama de frau monetari de grans dimensions. Francament millor que no hi torni a la seva feina. Encara pitjor que això, la reacció del govern català col·laborant amb aquesta broma de mal gust, i donant per bo l’acte de disculpes. On esta la dignitat dels nostres representants, que no ho veuen que personatges com el Rei borbó sobren en una democràcia, que no ho veuen que bona part del seu astronòmic part del pastis dels pressupostos ho paguem nosaltres amb els resultats que veiem. Ja n’hi ha prou d’enganyar al personal, que molts ja som grandets i fa temps que ens afeitem.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.