ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

POR A LA DEMOCRÀCIA

Sense categoria

La llei de consultes catalanes es una amenaça per l’estabilitat econòmica de l’Estat espanyol, segons la vicepresidenta del govern Soraya Saez de Santamaría a pregunta de la representant d’UPyD Rosa Diez. Una afirmació que dona idea del tarannà democràtic d’un estat, on el que menys importa es l’opinió lliure de la ciutadania, i on el prioritari es la imposició en benefici d’un be comú ,que naturalment marquen uns quants, en detriment de la majoria o d’un territori vèncer com es Catalunya.

El nacionalisme català es insaciable, i vol posar en risc l’economia de l’Estat, aquesta es la diagnosi, asseguren que el principal pacte fiscal que necessiten es que totes les administracions publiques compleixin amb els seus objectius de dèficit, apel·lant al sentit comú i la responsabilitat. La Rosa Diez parla de la consulta com un pols a l’estat, i un conflicte que vol confrontar legitimitats, i fer xantatge al govern . Com a resposta la vicepresidenta ha advertit que si la llei excedeix de la Constitució, el govern acudirà al TC. Per altra banda Albert Rivera de Ciudadanos, segueix volent enterbolir les balances fiscals, que diu porten espurnes d’odi entre ciutadans per qüestions econòmiques.

Es inaudit que un estat que es diu democràtic, tingui por a consultar la ciutadania, qui així ho defensa caldria que quedes al marge del terreny polític ja que les seves mancances son bàsiques i crucials. L’opinió de la ciutadania es la base de qualsevol democràcia normal, altra cosa es un succedani infumable i una cortina de fum, que ens vol distreure amb un canvi de regim que no es correspon amb la realitat. A preguntes de la líder del partit ultra nacionalista espanyol UPyD Rosa Diez, que parla de risc, conflicte, i xantatge quan ha de definir una consulta a la població, evidentment dona idea del seu tarannà, i parla de conflictes de legitimitats. Realment es cinisme, quan sap que a l’estat espanyol nomes n’hi ha una de legitimitat que es la imposada des de l’estat, i  que no pot xocar amb res, ja que no hi ha un altra legalitat paral·lela, ens diu que pot ser un xantatge, quan en realitat serà l’opinió de la gent sobre qualsevol tema i que lògicament ha de ser tinguda en compte, sinó la diferencia entre la dictadura anterior i ara seria difícil de veure. La resposta de la vicepresidenta tampoc te desperdici, ja que una consulta creada des d’un Parlament que representa la sobirania de la població del seu territori, i que ha passat tots els filtres, no pot ser amenaçada en acabar a un tribunal polititzat on els seus membres son triats pels dos grans partits espanyols, i les seves decisions per tant altament deslegitimades. Parlen de sentit comú i responsabilitat, precisament aquesta seria la raó fonamental perquè Catalunya abandonés projectes i encaixos impossibles, i poses rumb al seu propi estat, altrament la irresponsabilitat de perjudicar el present i el futur de la població del propi territori  es descomunal i miserable.

Per altra banda Albert Rivera i la seva xenofòbia contra el territori català, segueix insistint amb les balances fiscals, dient que porten odi entre ciutadans, clar no diu que pels grans beneficiats cap problema, però els ciutadans, teòricament iguals que els altres, i que sempre son discriminats, i amb un tracte que res te a veure amb els primers, si que es una qüestió important, i es una cosa ja llargament acceptada que el nostre espoli no te cap raó de ser, excepte un saqueig premeditat, i que ens porta un perjudici molt greu per bona part de la població, i que evidentment per en Rivera tant li fa, els seus interessos evidentment no rauen en aquestes contrades, i si amb la persecució sistemàtica del nostre territori.

 

  

 

 

  1. Des de Alfonso Guerra passant per Sor aya Saéz de Santamaria fins a Rosa Díez saben exacte per on tallar o passar el ribot, i sempre pel mateix cantó.

    En canvi hi altres que sembla o que no tenen idea o que no en vulguen saber gaire de que han de fer.
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.