ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA ABÚS SENSE PRECEDENTS

Sense categoria

El dèficit de  les elèctriques segons informacions es pura especulació, ja que el repartiment entre els seus accionistes es superior a la quantitat que reclamen, i que tota la població haurà d’assumir, en un nou engany on els de sempre en trauran benefici. Per altra banda el govern català acceptarà que el deute provinent del 2008 per part de l’Estat espanyol el pugui fer amb còmodes terminis, una decisió sorprenent, i un greuge total respecte el funcionament dels deutes amb entitats de qualsevol persona individual.

Efectivament, Endesa, Iberdrola i Gas Natural han repartit 28 mil milions en sis anys als seus accionistes, i això es més que els 24 mil milions que reclamen del dèficit tarifari. De fet l’augment anunciat es presenta com inevitable, encara que en el fons sembla que servirà per seguir generant  i repartint els seus beneficis. Aquestes companyies en els últims 7 anys han tingut més de 50 mil milions de beneficis. De fet el 2006 ja van rebre 12 mil milions pels costos de la transició a la competència, que liberalitzava el sector, i en realitat va suposar uns sucosos beneficis. El model deixa el preu pel consumidor en mans de les grans companyies, i no te res a veure amb el seu cost real. Per altra banda el govern català  permetrà que Espanya pagui en còmodes terminis el deute del 2008, aquesta es la gran negociació, un espoli de 20 mil milions anuals, i un cobrament fragmentat de 759 milions que per llei son obligats, però com sempre tot queda en paper mullat.

Realment, la crisi te això, que les grans companyies, com les entitats bancàries segueixen aprofitant el tema, i no afluixen ni un mil·límetre en el seu afany de generar beneficis sense cap tipus d’ètica ni control. Veiem com el que ens han venut des de fa uns mesos amb l’anunciada pujada elèctrica, no es res més que una nova estratagema per buidar-nos les butxaques, i seguir fent beneficis sense treva. Els repartiments a l’accionariat no enganya, i per tant el que reclamen es una nova obscenitat, i una col·laboració per ajudar al seu negoci rodo.  De fet forma part del que anem descobrint cada dia, i on un grup selectiu  va mostrant poc a poc les seves dubtoses practiques d’enriquiment personal amb diversos càrrecs, dietes obscures o pagaments sense control, i on la banca i aquestes grans companyies segueixen la seva ruta sense importar molt la situació de crisi global de la població. El sector elèctric es molt poderós, i ara tots haurem d’ajudar a que els seus beneficis milionaris no siguin més curts del previst. Per altra banda el govern català aplica una curiosa recepta amb els seus deutes, ja que el deute de l’Estat espanyol marcat per llei des de l’Estatut, i per tant sense discussió possible, ara s’acceptarà uns terminis pel seu cobrament, quan daten del 2008, i rebent com a moneda de canvi cap símptoma de flexibilització respecte les comunitats, per complir el dèficit establert per part de l’Estat.

Es una relació nociva, que si ho traslladem al nivell personal, seria inimaginable, i on el perjudicat sempre es el mateix davant del poder central o d’aquests grans lobbys de poder ,que en definitiva mouen els fils del món com si de titelles es tractes, tot embolcallat amb excuses de mal pagador, i fent de la falta d’escrúpols una norma de vida i una manera natural de fer les coses, se’ns dubte el sistema esta podrit per molts llocs, i ara seria l’hora de posar-hi remei abans no sigui massa tard.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.