ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ARA ENS DIUEN QUE ELLS TENEN UN PROBLEMA

Sense categoria

La portada del diari ABC “Tenemos un problema”, amb referència a Catalunya, es com voler girar el món a l’inrevés, es la típica estratègia de donar el tomb a les coses, ja que la realitat com tots sabem es molt diferent, ja que qui te un gran problema, i des de fa prop de 300 anys som nosaltres, el nostre problema es diu Estat espanyol, un estat que no ens vol, i que fa tot el possible per anul·lar-nos amb la nostra identitat, però també i sobretot econòmicament, avui mateix en tenim l’exemple de la negativa a prioritzar el corredor mediterrani, no volen la nostra prosperitat, i tenim ben identificat el problema i  la diagnosi, ara cal valor per aplicar la solució abans no sigui massa tard.

Efectivament, la portada de l’ABC ens reconeix que hi ha un problema amb Catalunya, i una gran Ñ groga sobre fons vermell tenyeix la seva portada, i menciona tres aspectes que per ells son principals: educació, la llei de banderes i la llei de consultes. Pel que fa la primera, insisteixen que s’amaga la casella del castellà en els impresos sense fer cas de les sentencies judicials, es proposa canviar la norma per no hissar la bandera espanyola als llocs públics, i va endavant una llei que validi un referèndum, per exemple sobre el pacte fiscal. Demanen als populars trencar amb els seus acords de govern a Catalunya, i ho subratllen amb una editorial “Freno al separatismo”. Mentrestant al Congrés de Madrid amb els vots de PP i PSOE, inclosos com sempre la seva delegació territorial a Catalunya, no volen declarar una infraestructura amb prioritat el corredor mediterrani, i delata les intencions de recuperar el central, tot això aquells que diuen que tenen un problema.

Realment les estratègies del colonitzador sobre el colonitzat passen per arribar a canviar el paper de víctima d’un a l’altre i fer-lo sentir culpable. Aquesta premsa ultra espanyola ho te molt clar, i traspassen el nostre gran problema, i el fan seu, de fet jo espoliant a un territori 20 mil milions anuals pel cap baix sense res a canvi pocs problemes tindria, mes aviat agraïment per aquesta solidaritat sense precedents, i a canvi de rebre a més un greuge diferent gairebé cada dia, es un negoci rodó. Parlen del tema del castellà a les escoles, i ho diuen aquells que han arribat a consentir la creació d’un idioma artificial com el valencià, simplement per anul·lar la llengua catalana, ja que desprès ni tant sols l’han defensat a la seva terra, o a la franja, han modificat la llei de llengües per no reconèixer el català, o la lluita per tractar igual una llengua minoritària, i una amb els milions de parlants com el castellà, per no dir la seva prohibició a demanar la oficialitat europea. Pel que fa a les banderes, jo recordo sempre quan ens diuen que la seva prioritat es la crisi, i que nomes els nacionalismes estan per coses identitaries, i ara resulta que els seu gran problema es si hi ha una bandera penjada o un altre, no era l’atur o l’economia, en que quedem, ells mateixos cauen en el seu propi parany, i la seva pròpia imposició. Pel que fa a les consultes, ja es greu que en una democràcia el problema sigui que la gent opini, delata el baix nivell espanyol, i les enyorances cap a altres règims, on la opinió era única i sense cap dret, francament tenen un gran problema, però de valors democràtics, els pot la imposició per damunt de tot. De fet la seva gran dèria es intentar que Catalunya no tiri endavant, avui ho hem vist amb el tema del Corredor Mediterrani, com en molts altres que anem veient cada setmana.

Es un objectiu premeditat, i que no veig que per ells suposi cap problema, com deia abans el nostre problema si que esta ben identificat, i tothom sap el seu nom.

 

 

 

  1. Si Catalunya fora independent amb un estat propi, ja no hi hauria cap problema entre Catalunya i Espanya. 

    Seria una basa d’oli en aquest aspecte, sense més problemes que els que puga hi haure entre Portugal o França i Espanya, de la que sempre es destaquen en general les excel.lents relacions i bons enteniments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.