RASQUERA I EL CÀNNABIS: SOLUCIÓ A LA CRISI?

El ple municipal de Rasquera ha aixecat polseguera amb l’aprovació del projecte de pla anticrisi, que inclou uns terrenys destinats a la plantació de cànnabis amb un conveni signat amb l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum, i que suposarà una injecció econòmica d’1,3 milions d’euros en dos anys. Aviat han sortit les veus externes amb posicionaments contraris, qüestionant la legalitat, i posant les mans al cap, per entorpir una idea que democràticament ha aprovat els representants del municipi, com sempre la demagògia acaba triomfant.

El govern municipal defensa la legalitat del projecte, que suposarà aquests grans recursos pel municipi, l’oposició de CIU ja ha reclamat una consulta al poble. El conveni signat inclou la posada en marxa d’aquesta plantació, que es destinarà a consum dels socis de l’entitat, i que immediatament representarà 36 mil euros per l’Ajuntament, i posteriorment la xifra esmentada. L’equip de govern defensa no haver de recórrer a projectes antagònics al poble com parcs eòlics o cementiris nuclears, i pretén reduir l’endeutament municipal i crear ocupació, amb uns 40 llocs de treball directe i indirectament. Unes 7 hectàrees ocuparà la plantació, i els promotors defensant que el cultiu es prohibit, però que l’autoconsum es permès, i per tant perfectament legal. La població parla de que si es deixa passar la oportunitat, es farà en un altre lloc, i altre es preocupen per la imatge del sector turístic. Pel que fa als partits polítics, els últims a manifestar-se han estat Esquerra, mostrant el seu respecte a la decisió del poble, i per fer front a la crisi, cosa que contrasta amb la negativa a Eurovegas o al magatzem nuclear per exemple, incongruències dels partits.

 

Realment la legalitat, si parlem jurídicament, prohibeix les plantacions d’aquesta substància si es per venda o tràfic massiu, ara be, el consum propi no es cap il·legalitat, per tant res a dir per aquest costat, pel que fa a la part moral, francament no hi trobo cap inconvenient, trobo immoral l’especulació immobiliària amb requalificacions sospitoses o portades davant les instancies judicials de partits que ara critiquen la mesura de Rasquera en poblacions governades per ells, es immoral l’especulació i negocis de la banca amb la ciutadania o entitats, l’aprofitament de càrrecs per fer la vista grossa en segons que a canvi de grans comissions i enriquiment personal, o el frau repetit un i altre cop des d’entitats publiques per finalitats privades, i tantes i tantes coses, en canvi aquest conveni signat per l’alcalde de Rasquera amb l’aprovació per majoria del seu plenari no te res d’immoral ni il·lícit, suposa una bona quantitat de diners per eixugar les caixes escurades del consistori, i alhora genera ocupació, tant buscada en aquests moments que vivim, com deia gent de la població, si es deixa passar la oportunitat, finalment el benefici anirà a un altra població, i pel que fa als arguments del turisme, no veig cap relació entre una plantació de cànnabis, patates o cebes amb la indústria turística del poble.  El que si no es ètic, es que per exemple no es trobi nociu les retallades a sanitat o educació per exemple des del partit de govern, i  es plantegin dubtes sobre aquesta mesura inofensiva, o en el cas d’Esquerra es voti contra una decisió sobirana d’un Ajuntament com en el cas del Cementiri Nuclear o el que sembla un gran negoci com Eurovegas, i en canvi ara amb els mateixos arguments en sentit contrari es sigui favorable, suposo que el color polític del govern municipal en els dos casos hi tindrà molt a veure.

 

En definitiva, suport total a la mesura aprovada per Rasquera, i critica a la demagògia habitual dels nostres partits, i el seu dubtós políticament correcte o incorrecte al servei del consumidor.

 

 

 

 

 

 

12 pensaments sobre “RASQUERA I EL CÀNNABIS: SOLUCIÓ A LA CRISI?

  1. Jo trobo perfecte si aprofitant una escletxa legal, l’autoconsum, es pot fer realitat aquesta plantació “d’herba”amb el benefici econòmic que portaria al poble de Rasquera, en uns moments  de crisi general i particular de la nostra agricultura. Però també aniria més lluny, i denunciaria aquesta doble moral hipocrita, que fa que no vulguin legalitzar determinades drogues ilegals, que tot i així, tothom pot adquirir amb gran facilitat. Si aquestes drogues fóssin legals, l’administració podria tenir una bona font d’ingressos cobrant taxes com fant amb el tabac i les begudes alcoholiques. Pel costat dels consumidors, potser podrien adquirir a preus més raonables, les drogues no estarien adulterades i és podrien eliminar les màfies delictives i perilloses que hi trafiquen. Crec que hauriem de preguntar als responsables polítics per què no volen donar aquest pas qualitatiu d’una legalització justa i raonable.
  2. És del tot coherent estar en contra d’Eurovegas, de les retallades a sanitat, ensenyament i afers socials i d’aquest projecte de cessió d’uns terrenys públics per a una plantació de cannabis “per l’autoconsum” [sic] dels socis d’una entitat privada. Una cosa no és excluyent de l’altre. Personalment, hi estic en contra per qüestions morals, ètiques i “sanitaries”. I no’m digui que aquestes raons són demagògiques… Ho són molt més les mitjes veritats i les raons economicistes dels partidaris de les retallades, del projecte d’Eurovegas i de la plantació de cannabis “per l’autoconsum” [sic]… Ah!: potser que també tindran de dir quelcom les associacions de lluita “contra” la drogaadicció (he escrit “contra”, no pas “condescendents” amb el consum i la drogaadicció… que també hi són).
    Atentament
  3. Eurovegas una mena de paradís fiscal dins l’Estat espanyol?

    Des del punt de vista polític a Madrid i a l’Estat espanyol sembla més factible la independència del magnate de l’Eurovegas, que la de la pròpia de Catalunya.

    Com hi ha gent que contracta amb els fills un paquet a un hotel d’Eurodisney i s’entorna sense sortir del complexe turístic i del parc temàtic del qual l’Estat pot ser a banda. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*