EL CINISME DE LA BANCA I LA VERGONYA EXTREMENYA

La pluja de diners aprovada per Europa per ajudar els bancs a donar crèdit, i remuntar l’economia amb un interès d’un 1% i a retornar en tres anys, com no podia ser d’altra manera, serà aprofitada per fer negoci, i enriquir encara més aquesta malaltia del sistema que ens domina. Per altra banda el president d’Extremadura, reclama ara el deute històric tal com va fer Andalusia, i on per cert va ser pagat amb escreix. Es una burla, ja que si parlem de deutes, el territori català guanyaria el primer premi destacat, però esclar com diria aquell , això no toca.

 

Per solucionar el problema de manca de crèdit de les entitats bancàries, Europa va oferir que aquestes sol·licitessin tot el diner que necessitaven, ahir les entitats espanyoles van rebre 200 mil milions d’euros en una segona tongada, tot aquest diner a l’1% d’interès i a retornar en tres anys, tota una gran oferta, que de moment lluny del seu objectiu real, tant sols ha servit per obtenir suculents beneficis, ja que aquestes exigeixen un 9% d’interès als Ajuntaments, amb un autèntic exercici especulatiu, i que afectarà a les empreses proveïdores que acumulen pagaments incomplerts, mentrestant aquest autèntic negoci sense cap mesura ètica, permetrà repartir beneficis milionaris entre els grans membres dels consells d’administració, tot un exemple.  Per altra banda Extremadura, en la primera trobada institucional del seu president amb el president espanyol, reclama solucionar el problema del deute històric, i una comissió mixta quantificarà la xifra exacta, i com es podria incloure en els pressupostos generals del 2012, demana justícia com es va fer a Andalusia, i ho justifica amb una llei orgànica que reconeix aquest deute. La comunitat andalusa va cobra 1204 milions per compensar el dèficit d’inversions estatals. A part, el president extremeny reclama inversions per l’AVE, i un  pla d’ocupació, per demanar que no quedi.

 

Efectivament, la manca d’escrúpols i ètica no te límit, i en aquests dos grans exemples ho veiem molt clar. La Banca espanyola, i en general, aprofitarà aquests recursos d’emergència donats pel Banc Central Europeu per seguir fent negoci i especulació com fins ara. Unes condicions optimes amb un interès irrisori, i 3 anys pel retorn son aprofitats per planificar suculents beneficis amb un fort interès del 9% pels ofegats Ajuntaments, que no tenen cap més sortida que recórrer als crèdits per pagar als seus proveïdors, al no poder cobrar els deutes de la Generalitat, que a la vegada no cobra els de l’Estat, però aquí estan les entitats, punta de llança d’aquest capitalisme ferotge que no s’atura per res, i on paraules com ètica son absolutament esborrades dels seus diccionaris. Crec que el govern hauria d’intervenir amb aquestes situacions que son una presa de pel a la ciutadania, i on desprès veiem els beneficis que es reparteixen, o el pastis adquirit pel directiu de torn amb una jubilació daurada a costa de l’especulació més atroç, son el que anomenem lladres de guant blanc, i on l’exemple d’Islandia on van haver de respondre davant la justícia ,ha estat silenciat clarament, no sigui que el model es contamines per Europa, i aquestes entitats sense escrúpols i nomes al serveis del màxim rendiment perdessin la seva posició de privilegi mundial. Pel que fa a Extremadura, lògicament es lícit reclamar deutes històrics, plans de treball, i inversions de l’AVE, però un cop més veiem on van a parar els nostres diners anomenats solidaritat, més conegut com espoli fiscal, i altres ho anomenen deutes històrics. Quan ells cobrin aquests diners, veurem com els nostres deutes que es van acumulant un rere l’altre segueixen al calaix dels oblits,  però sempre hi haurà algú que seguirà insistint que hem de ser solidaris, i res de clau de la nostra caixa, que ens hem cregut, reclama inversions AVE a Extremadura, on crec son una obra totalment prescindible, més que res, perquè en altres llocs d’utilitat hem hagut d’esperar molts anys, i lògicament el volum mercaderies o passatgers d’un lloc a l’altre es abismal, però tranquils que ens estrenyem una mica més el cinturó, i els poden construir una línia de tren que passi per tots els pobles extremenys, i reclamen un pla de treball, quan tenen la taxa més altra de funcionariat de tot l’Estat, en un altra paradoxa per estudiar.

 

En definitiva, territoris com Extremadura poden estar tranquils, m’entres hi hagi una Catalunya al costat disposada a enviar els seus diners on faci falta, encara que sigui a cop de retallada.