ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

GARZON INHABILITAT NO ES CAP HEROI

Sense categoria

La condemna al jutge Garzon amb una inhabilitació d’11 anys per les escoltes il·legals en el cas Gurtel, han donat tot tipus de comentaris, molts d’ells venen d’aquest progressisme de fireta que el volen fer passar com una víctima, quan en realitat tots els punts foscos en la seva carrera judicial, més aviat indiquen al contrari, si això hi sumem la esperpèntica trama judicial espanyola, el resultat era previsible.

El tribunal suprem espanyol creu que l’acusat es culpable de prevaricació amb el cas Gurtel, i el deixa de banda durant 11 anys, bàsicament per haver interceptat les converses que els imputats en el cas, van mantenir a la presó amb els seus advocats, encara que sabia que vulnerava el dret fonamental de defensa, ho va fer fins hi tot amb els advocats defensors, contra els que no hi havia cap acusació, naturalment va aconseguir conèixer l’estratègia de la defensa, i fins hi tot escoltar confessions de culpabilitat que deixaven venuda qualsevol defensa. La condemna ha estat per unanimitat.

Realment la democràcia per dèbil que sigui, i més en el terreny judicial, te unes regles ètiques i legals que no es poden obviar, i el jutge Garzon se les va saltar com si res, invalidant una cosa sagrada, com es el dret a defensa de qualsevol imputat amb aquestes practiques totalment fora de la llei, el resultat es unanimitat, o sigui que no hi ha hagut massa debat discrepant. No se si la condemna es exagerada o no, però el que esta clar, es que es culpable, ja que sinó la democràcia queda totalment venuda. No es pot intentar barrejar aquest tema amb l’altre judici per investigar les morts del franquisme, i que res te a veure amb això, i que en aquest cas si que la democràcia espanyola demostra totes les seves mancances, validant els crims contra la humanitat perpetrats a la dictadura militar, i deixant aquesta època fosca al marge de qualsevol condemna. De totes formes la condemna es per la primera qüestió, i que dona idea del rigor del jutge jutjat, que per exemple ja al 1992 va detenir desenes d’independentistes catalans abans dels Jocs Olímpics, van patir tortures, i ell mai ho va investigar, cosa que els tribunals europeus van condemnar a l’estat espanyol, i van acusar al jutge de donar cobertura judicial a les esmentades tortures, tampoc va ser una gran actuació el tancament d’un diari basc sense les proves necessàries, i per tant, la persecució de Pinochet o el assassinats de la dictadura espanyola, no poden ocultar les altres qüestions. Es bastant curiós que hem vist recentment, com el mateix expresident valencià Camps era absolt pel mateix cas, quan tots vam sentir les gravacions de trucades on quedava força clar la vida corrupta dels personatges, però ves per on el jurat popular el va absoldre, i ara precisament el jutge en sigui la primera, i única víctima del cas Gurtel.

La justícia espanyola es així, i en un sistema democràtic tant precari no podia funcionar millor, de totes maneres no es poden dir mitges veritats o mitges mentides, i l’anàlisi ha de ser global en les diferents actuacions d’aquest jutge amb més ombres que llums, i que finalment ha vist com la seva pròpia medicina li era administrada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.