ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CATALUNYA NO TE CAP ALTERNATIVA

Sense categoria

El president Mas diu que no hi ha alternativa a les retallades si Catalunya vol continuar sent del club de la Unió Europea, i en aquest club no hi manem, però hem de complir unes normes que no son ni ideològiques ni de cap doctrina, i confia que el país se’n sortirà. Per la seva part Esquerra, vol un referèndum pel Concert econòmic el proper any, i el més aviat millor, per considerar que es la millor opció per refermar l’èxit de la proposta a Madrid. Definitivament, no tenen remei, i continuen emmascarant la situació.

Efectivament, el president ens diu que mai res tornarà a ser com era, i lloa el moment de creativitat del país. Aquesta falta d’alternativa es fruit de pertànyer a la Unió europea i les seves normes, que nosaltres no dictem, encara que si el nostre comportament es correcte, i podem influir una mica.  Ha recordat que la Generalitat està obligada a passar d’un dèficit de 8400 milions a 2600 milions en tan sols dos anys, una exigència màxima, i que amb la inacció no es pot anar enlloc.  Segons el conseller de salut cal transformar el sistema sanitari per assegurar la seva sostenibilitat.  Per la seva banda, ERC proposa a CIU celebrar una consulta sobre el concert econòmic a principis de 2012, i ho veuen com la millor opció per assegurar la seva aposta, i ser una aval junt amb el parlamentari, per encetar la negociació amb el proper president espanyol, i el seu nou govern, que ja ha advertit que no pensa cedir en sobirania fiscal, tot hi així els republicans no volen repetir l’experiència de l’Estatut, i consultar ja pactes de mínims que res tenen a veure amb la proposta original.

El president ens diu que no hi ha alternativa, i pretén carregar-li els neulers a la Unió Europea, un club del que es veu en som socis, i hem de seguir unes normes. Realment jo diria que no es així, nosaltres ara per ara, en el context de la Unió Europea no som ningú, es l’Europa dels estats, i per tant en aquest cas Espanya es el soci que ha de fer uns deures, i que de moment sembla que nomes li pertoquen a una petita part, en concret nosaltres. Hauria de saber que aquest dèficit a reduir de prop de 6 milions retallant el nostre espoli encara en aquests dos anys, i pel cap baix en sobrarien més de 40, així de fàcil, el demes si que es inacció, i el que no es pot fer es al·ludir responsabilitats, sap perfectament que estem en una cruïlla sense sortida, on la sortida indigne es retallar el nostre estat del benestar fins a límits insospitats validant el robatori espanyol sense treva, i tot amb una disfressa d’imposicions europees que com a bons minyons hem de complir. Francament es un insult a la intel·ligència, i una burla a la ciutadania intentar disfressar tot això amb  mil i un invents, per no dir clarament que no s’atreveixen a donar el pas, l’únic pas possible per deixar el territori on li correspon. Ni Europa, ni Espanya, la solució tant sols depèn de nosaltres, tots ho sabem, i no cal fugir més d’estudi, i tant que hi ha alternativa, i aquesta segur com diu que deixaria les coses com mai les hem tingudes, però cal donar el pas.   Per altra banda Esquerra segueix jugant al joc del Concert econòmic, i ara vol fer una consulta, un altra burla per la gent, saben perfectament que l’Estat tant li fa l’opinió de la gent, amb l’exemple recent de l’Estatut com a mostra, i fer votar una decisió a la població que no te l’ultima paraula es un frau en tota regla. El concert nomes depèn de Madrid, i aquest ja ha dit no repetidament, aquí s’acaba el tema, si es vol seguir jugant i perdent el temps perquè no es vol anar més enllà,  no poden permetre fer còmplice a la ciutadania. No volem un concert, volem un estat propi, i no volem votar bajanades que no depenen en absolut de nosaltres, es absurd. Prou de fer perdre el temps a la gent, no hi haurà cap concert, ja que qui el te que validar ha dit no, per tant no insistim més amb un tema que el mateix Duran ja ha dit que no es irrenunciable tant sols 24 hores desprès de les eleccions. Volem un referèndum per decidir el nostre futur, no per ser la riota de l’estat espanyol, això ja fa prop de 300 anys que ho som, i així ens va.

 

 

  1. Aquesta milonga de concert econòmic o de pacte fiscal o de com s’ha la vulgui anomenar ,  l’anirem escoltant fins el dia i any en  que toqui la revisió del finançament autonòmic , llavors ,  amb quatre cireres més al sistell, sortiran  al balcó com ho va fer el tripartit , dient que han lograt el millor finançament de tota la historia autonòmica , i tots contents cap a Barcelona.- Per la pròpia naturalesa humana , ningú dóna res per res , i en aquest cas tampoc, o sigui que ja sabem el que toca ,  independencia i s’acabat el broquil , -s’aplica la teoria dels fets consumats.   ll*ll
    magí 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.