ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

20 N: FI DE LA COMÈDIA

Sense categoria

Avui s’acaba aquesta obra teatral que ha durat 15 dies, o s’han han dit de grosses, i on finalment la gent te la oportunitat de decidir, com algun candidat recorda, llàstima que nomes ho aplica a les votacions que l’interessen, i no a la democràcia en global, d’altres segueixen venen el seu producte amb la seva lluita contra la desafecció, que curiosament han provocat ells, i que no sembla que hi vulguin posar una bona teràpia per guarir-la definitivament.

Efectivament, avui cada candidat fa la seva última aparició en aquest llarg vodevil, el candidat popular Jorge Fernandez, anima als catalans a acudir a les urnes, i celebra que els ciutadans tinguin l’oportunitat de decidir qui governa, i creu que ens hem de felicitar ja que quan la decisió està en mans de la gent, esta en bones mans. En Duran espera una jornada històrica per Catalunya, i que els catalans decideixin lliurement el que volen pel futur del seu país. La Carme Chacon pel PSOE-C, diu que ens juguem quatre anys de govern, el model social i de democràcia que entre tots hem construït en 35 anys. En Bosch per la coalició d’ERC, no vol que guanyi el sofà, ja que diu que pot ser un dia més o més que un dia. En Coscubiela per Iniciativa, diu que si avui no es parla a les urnes els mercats els faran callar durant molt de temps, ja que volen decidir ells i no aquests mercats financers.

 

Realment, quan les obres son dolentes al començament, i durant la seva interpretació, el final tampoc es pot esperar massa cosa. De totes maneres es curiós veure el candidat popular com esta de content pel dret respectable de la gent a decidir, curiosament amb altra tipus de decisions com el dret a decidir lliurement el nostre futur, llavors la cosa canvia, i ja no ho podem fer, fins hi tot quan son consultes sense vinculació real i com una dada d’opinió democràtica i saludable, ja no som grans per exercir aquest dret, segurament una mica menys de cinisme no li aniria malament amb el seu dret a decidir selectiu. En Duran espera que decidim el que volem pel futur del nostre país, potser seria bo que algú li expliques que avui son eleccions espanyoles i no catalanes, i que aquí el nostre futur ja fa gairebé 300 anys que esta escrit i no canviarà, si realment el volem decidir, nomes ho podem fer nosaltres, però segurament seria massa pel candidat de CIU, i la seva obsessió espanyola amb ministeri inclòs. La Chacon ens vol alarmar davant la previsible victòria popular de que ens juguem gairebé la supervivència del planeta, i desprès de la mediocritat de la seva campanya, i el llast del govern espanyol que ens ha portat on ens ha portat, i que ha actuat amb Catalunya com ha actuat, suposo que li sona “Apoyare……”, ja res del que digui es pot prendre seriosament, i imagino que aquesta nit ho comprovarà amb les seves pròpies carns. En Bosch, crec que magnifica aquest dia, si be, sempre es bo que en qualsevol lloc hi hagi gent que defensi la sobirania catalana, en aquest cas, i pel lloc que parlem, no passa de ser irrellevant tot i les bones intencions, i segurament també ho comprovarà en les seves pròpies carns a la capital espanyola. Per últim, en Coscubiela, està molt be criticar els mercats financers, i com dirigeixen les nostres vides, però podria recordar que durant els set anys que van governar al tripartit els mercats dels que parla van seguir dirigint el món i no va canviar, per tant que no ens enganyin amb sopars de duro, ja que el sistema capitalista funciona així.

 

En definitiva, unes últimes consignes que deixen pas segurament aquesta nit allò de que tots han guanyat, per acabar la festa com cal i tots contents.

 

 

  1. Bones Albert,
    segurament, a partir d’aquest dilluns seguirem ben entretinguts, malgrat que s’hagi acabat la comèdia electoral. Ja veurem si el PP li fot de valent, reduint els drets democràtics, l’estat de les autonomies i els drets laborals i socials. Ja veus que dóno per guanyadors als “populares”, però si guanyéssin els “socialistas”, seria per un estíl, com ja hem pogut comprovar durant el seu regnat.
    Si que t’he de dir que m’ha preocupat força la manca d’entesa entre els independentistes. Hagués pogut estar un bon assaig per anar de cara al 2014 fent pinya. Com han fet els bascos amb la coalició Amaiur.
    A veure si ho podem redreçar durant aquest temps que ens queda. Crec que la capacitat i maduresa per arribar a entendre’ns entre nosaltres, és la que veura l’ electorat per donar-nos la seva confiança. En cas contrari, podem passar-nos anys i panys a la marginalitat política per no fer bé les coses.
    A reveure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.