ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESTRACANADA FINAL ABANS DE L?ABSURD DE LA REFLEXIÓ

Sense categoria

Sempre he pensat que el dia de reflexió es una bajanada, i una burla al nivell d’intel·ligència de la ciutadania, però aquestes son les coses que te aquesta democràcia, i com a traca final varem poder veure l’autorització d’una manifestació falangista contra el criteri de la mateixa llei electoral, l’espantada de Chacon a l’últim debat televisiu amb la resta de candidats, i els rumors de les primeres mesures del nou govern amb el rescat picant a la porta per la forta crisi existent.

Efectivament, segons els experts, el PP apujaria l’IVA fins a 5 punts com a mesura d’urgència per reduir el dèficit, aquesta trampa per Catalunya representarien uns mil milions més. Donat que el rescat financer no esta massa lluny, i amb la necessitat d’ingressos, sembla que aquesta proposta va prenent cos, i que la Generalitat podria intentar vendre com un èxit que evidentment seria negatiu pel consum,  i com aigualiment total del pacte fiscal que es demostraria com a poc necessari. Per altra banda, la justícia autoritza la marxa falangista el dia de reflexió al Valle de los Caidos. La llei electoral ho prohibeix explícitament, per l’entitat falangista “Hermandad de la vieja gloria” l’ha rebuda, i podrà fer un homenatge al fundador de la Falange Jose Antonio Primo de Rivera en el 75 aniversari de la seva mort. Per últim, el vodevil de l’últim debat televisiu a una cadena privada, on tots els candidats van acudir, i Chacon al·legant motius d’agenda va excusar la seva presencia enviant a Daniel Fernandez en el seu lloc, que desprès de recursos a la Junta electoral, aquesta va donar la raó al socialisme, però la negativa dels altres candidats va provocar la seva anul·lació en un altre acte trist digne d’aquesta grisa campanya.

Com deia aquest dia on Internet, els carrers i molts altres mitjans inciten al vot, resulta que es de reflexió, diuen que amb absència total d’actes per no molestar els nostres pensaments, potser podia ser vàlid fa molts anys, però avui en dia es un absurd de grans proporcions. Sembla que la pujada de l’IVA seguin per exemple el camí d’Italia podria ser una realitat, però cal veure que perjudicarà greument el consum donades les dificultats econòmiques de bona part de la població, i pot ser un parany  perfecte per Catalunya, on alguns encara intentaran vendre com una gran victòria, que naturalment allunyarà definitivament el concert econòmic, encara que jo crec que ja ho esta, i podem veure un espectacle encara més trist, que es veure com es ven per part dels partits catalans aquesta mesura en relació al nostre finançament, prefereixo no pensar-hi. Per altra banda, i per demostrar un cop més cap on mira la democràcia de fireta espanyola i contra la llei electoral, cosa esperpèntica, s’autoritza una manifestació d’un partit ultra, i representant d’una dictadura militar sanguinària, i que per reblar el clau fa un homenatge al fill del Dictador i fundador d’aquest partit xenòfob i feixista, amb normalitat. No em vull imaginar a Alemanya el dia abans d’unes eleccions, amb el partit nazi fent una manifestació com homenatge a Hitler posem per cas, segur que tots ens posaríem les mans al cap, però aquí es normal permetre aquestes coses, que son una indignitat, i una burla a totes les víctimes innocents de la dictadura, però esclar l’Estat ja sabem a qui protegeix, i a qui vol oblidar deliberadament. Per últim la Chacon fugint de l’últim debat electoral, el punt fort de qualsevol campanya electoral, i on l’agenda sempre ha de fer un forat, i sobretot per respecte a la resta de contrincants i a la població en general. Segurament la seva trista campanya basada en la mentida, i parlant de fer i desfer com si ella no estigues al govern actual, i de penjar-se la medalla del cinisme per exemple amb el corredor mediterrani, els aeroports, l’Estatut o la llengua posem pel cas. Ja s’han acabat les idees per tanta incongruència sense solta ni volta, que l’ha d’abocar per lògica al fracàs absolut, una campanya que com diu el seu eslògan sobre la crisi ha de ser amb esforç i justícia social, precisament la que ells han fet inexistent en el govern espanyol.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.