ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CHAVES, CESC I AENA: SIMPLEMENT VERGONYA

Sense categoria
Potser alguns es preguntareu que tenen en comú aquestes dues persones i aquesta entitat, però amb els fets que explicaré tenen una connexió molt clara, el vicepresident espanyol Chaves dient que el nostre model de finançament ja esta a l’Estatut, i no ens en cal cap més, Aena mantenint Aeroports com el d’Osca, on el mes de juliol hi va haver 15 viatgers, i pagat amb els impostos de tots, i per últim Cesc Fabregas i la seva estelada en la celebració blaugrana de la Supercopa, i on davant els atacs cavernícoles i xenòfobs  espanyols, ha hagut de demanar disculpes, suposo que per existir. Tot plegat força trist.

En Chaves considera que els populars tornaran a parlar català en la intimitat, ja que negociaran un sistema semblant al concert econòmic per Catalunya, i afegeix que el seu regim queda establert a l’estatut català, i això ens hem d’atenir, sense cap altre model, deixant clar que el desenvolupament d’aquesta llei es totalment normal. Per altra banda AENA, no tancarà l’aeroport d’Osca, on el juliol 15 persones van ser els seus usuaris, i on els treballadores eren 32, i durant el 2010 tant sols 2700 viatgers en van fer us. Aquesta infraestructura evidentment mai ha estat rendible, inaugurat fa quatre anys amb un cost total superior als 100 milions d’euros, i on per exemple un aeroport semblant com el de Reus – Tarragona va rebre més de 800 mil passatgers, però la companyia ha decidit mantenir tota la plantilla, tot hi els avisos del ministre de Foment, admetent que sense ajuda de fons comunitaris no es pot pagar el manteniment i finalització de l’alta velocitat. Per últim el jugador blaugrana Cesc, que va lluir l’estelada ahir a Mònaco per celebrar el triomf, i davant les critiques de la caverna espanyola, es va disculpar per si havia ofès algú, i es va excusar dient que es pensava que era una bandera catalana, es veu que a twitter l’etiqueta “cescmuerte” va triomfar, i alguns mitjans van comentar que podia ser il·legal ja que es una bandera inconstitucional.
Realment en Chaves, i el seu intent d’atiar la por contra els populars i els seus pactes, demostra que el veritable perill es ell i el seu partit, ja que critica un pacte amb uns beneficis per Catalunya, cosa que si per exemple fossin per Andalusia, no crec que digues res, i ens insta a un Estatut que ja ha quedat demostrat que amb les moltes retallades es una eina força inútil per Catalunya, i que a més no hi ha res que hagi de ser per sempre, i les necessitats o la justícia poden fer evolucionar les coses, i ell i la seva fòbia anticatalana no son ningú per imposar o deixar d’imposar un model, què sap perfectament que junt amb l’espoli, fa inviable l’economia i el futur català. Per altra banda AENA manté un aeroport totalment deficitari i ridícul, com moltes altres infraestructures fetes per inflar unes quantes butxaques i fer negoci, però sense cap tipus de control, i en contrapartida demanant sacrificis per complir un dèficit a les autonomies, quan l’estat per una altre costat fa aquests negocis foscos amb unes pèrdues que hem de pagar entre tots, i que sembla no provoquen cap escàndol, quan amb un estat seriós les dimissions serien a l’ordre del dia, però en un estat on l’especulació i l’estructura radial son les que manen, es pot no donar suport al Corredor Mediterrani per exemple, i fer obres com l’aeroport de Ciudad Real, aquest d’Osca o autovies gratuïtes pel mig d’Extremadura, en zones on pràcticament no hi ha mobilitat, aquest es l’esforç que ens demanen, pagar la festa i callar, tot un clàssic de la relació catalana amb l’estat. Per últim Cesc Fabregas ha fet el que mai es pot fer, perdre la dignitat d’ell, i del que representa aquesta bandera, i demanar perdó pel simple fet d’existir, la pressió de quatre cavernícoles de l’Espanya de sempre, pràcticament l’ha titllat de delinqüent per sortir amb la bandera que segurament pot representar els seus sentiments, no veig que hagin dit res d’altres banderes de diferents llocs que es van poder veure, però esclar quan parlem de Catalunya la cosa canvia, i no tenim dret a expressar el que sentim, es francament lamentable, i l’acceptació d’aquesta vergonya per part del jugador com si s’hagués de justificar per ser don es indignant, i faria be de demanar igualment disculpes els que ens sentim ofesos per menysprear un símbol que el sentim ben nostre, i que no va contra ningú, sinó a favor nostre, aquests no son els valors a exportar, i algú li hauria de dir.

 

 

  1. No tenia en Cesc que fer cas dels de la capital, només faltaria això…
    Sempre treuran d’algun defecte, tot i que sigui inventat, igual que d’aqueix mateix mitjà va dir, durant el lliurament de la Pilota d’Or al Messi que en Xavi i l’Iniesta eren emprenyats amb ell secretament.  

  2. El primer pecat de Cesc , és ser Català , i segons els castellans , és com el pecat original ,  no t’el perdonen si no et fas espanyol i parles la seva llengua. El segon pecat és la covardía , d’aquesta també en podriem parlar , i dels porucs també. DEMANAR PERDÓ PER EXPLICITAR UNA IDENTITAT LEGITIMA , I FER-HO DE MANERA FESTIVA I PACIFICA, -demanar perdó per tot això, és HUMILIANT I PATÈTIC. 
    “”Ells””seran el que un  dia o altra , hauran de demanar perdó i fins i tot, clemència.
    II*II Magí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.