ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES OBSESSIONS D?EN DURAN I LES PARANOIES DELS POPULARS

Sense categoria

El candidat de CIU a les espanyoles Duran i Lleida, ja ha plantejat donar suport a una moció de censura dels populars a canvi del pacte fiscal, i entrar a participar en un govern espanyol com sempre ha volgut, de moment els populars ha han rebutjat l’oferta, i segueixen amb la seva croada contra la identitat catalana, a les Balears volen imitar les aberracions valencianes i ja parlen de llengua balear, i a Catalunya desprès de la polèmica del CAT a les matricules, volen deixar ben clar que s’ha de sancionar amb una bateria de preguntes al Parlament, cosa que per altra banda deixa en entredit que el més important es la crisi, quan es tracta de Catalunya sembla que passa a un segon pla.

Duran vol reptar a Zapatero a tirar endavant les reformes de negociació col·lectiva, en cas contrari podria donar suport a una moció de censura per celebrar eleccions, i oferir el partit com a participant, i suport en el govern a canvi del pacte fiscal.  D’altra banda vol evitar una majoria absoluta que deixaria en res les seves propostes. Ha manifestat que el govern socialista actual no vol fer res per no perdre encara més suports, i esta convençut que sigui quin sigui el futur govern s’equivocarà si no vol arribar a un acord amb Catalunya, ja que comportaria un creixement del malestar. Els populars han contestat,  que creuen en altres vies, com convèncer el PNB per avançar les eleccions, ha matisat que CIU ha tingut moltes oportunitats per convocar-les, i que aspiren a governar en solitari. De moment a les Illes ja parlen de la creació d’un llibre d’estil de l’estendard balear per implantar-ho a l’ensenyament, i seguint els objectius de l’entitat espanyolista Circulo Balear, ja parlen de llengua balear per intentar també trencar la unitat del català en aquest territori. Al Parlament presentaran unes iniciatives per exigir el compliment i el respecte a la legalitat en les matricules, i la prohibició del CAT, degut a l’embolic que el govern ha creat aquests dies amb el tema, i demanant les sancions que s’han imposat els últims anys.

Com ens te acostumats en Duran, vol sobredimensionar el seu paper real, te un paper molt per sobre del volum de partit que representa, i personalment i en el seu àmbit natural, que es el Congrés espanyol, tampoc representa gaire cosa, però ell segueix fent advertències  i volent fer por amb un xantatge que sap que no va enlloc, i la resposta popular així ho acredita, ni amb un govern d’un color, ni amb un altre, no obtindrà cap pacte fiscal, i molt menys entrarà a formar part d’un govern espanyol que evidentment no el necessita, ni el vol.  De fet el PP, ja ha matisat que han tingut moltes oportunitats per fer saltar el govern i no ho han fet, per tant ara no entraran amb aquest joc, i miren més el paper del PNB que amb la part econòmica solucionada, recordo que ells si que tenen el Concert econòmic, es un aliat perfecte a  canvi de concessions per aquelles terres que Catalunya ni somia. Per tant menys falses advertències que nomes fan riure, i més treballar pel que es possible, ja que el pacte fiscal evidentment no ho es, i l’imaginari d’en Duran que esta enfocat a Madrid, hauria de saber que ni volen ni en tenen cap necessitat de fer cas a les paraules d’en Duran, ja que juguen amb una divisió diferent. Els populars mentrestant segueixen el seu ritme de xenofòbia contra la nostra llengua, desprès de crear un nou idioma del no res a València, validat pel govern espanyol per cert, i nomes per trencar la unitat lingüística catalana, ja que ara nomes volen el castellà en les seves escoles, i ara a les Balears comencen a parlar d’un nou idioma, el balear, i a la franja volen treure qualsevol rang al català de la franja.  Es un genocidi lingüístic en tota regla, i recordo que aquests son els aliats de l’actual govern català. Per cert, tant criticar les obsessions identitaries, i ara els ha faltat temps per protegir les matricules espanyoles i allunyar el CAT, desprès del patètic episodi protagonitzat per Francesc Homs incentivant als ciutadans a posar-lo, i els mossos avisant que es delicte, no quedàvem que la prioritat era la crisi, però ves per on els partits nacionalment espanyols son els primers en posar de relleu qualsevol tema identitari o de llengua per damunt de tot, es el típic cinisme d’aquests partits, el que es vàlid per uns no ho es per uns altres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.