ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA TÀCTICA DE LA CORTINA DE FUM

Sense categoria

El govern català, seguint l’exemple de governs anteriors, i degut a la falta de poder real per fer una verdadera gestió de govern, utilitza el temps en fer creure el que no es, Aixa doncs el proper dimarts, i desprès de dos anys sense fer-ho, s’ha rescatat del bagul dels records les comissions bilaterals, que nomes el nom ja fa riure, i apart el portaveu Francesc Homs ha animat als ciutadans que posin l’adhesiu de CAT a les matricules dels vehicles, indicant que es jurídicament viable, com si això fos la gran cosa que ens salvarà a tots.

 

Efectivament a Madrid el proper dia 19 es reunirà la comissió per desencallar traspassos pendents, i fer un nou impuls a d’altres, cosa acordada pel nostre representant Duran i Lleida i la part espanyola, es posarà damunt la taula un altre cop la transferència de beques, i el traspàs dels petits aeroports de Girona, Reus i Sabadell. De fet aquesta setmana, i amb molt bona sintonia Mas Collell i Salgado sembla que han enterrat els problemes, i els posen al passat i no al futur. També es preveu segellar els traspassos de varis hospitals, i també per descobrir les incògnites de l’aplicació del nou Estatut. Per altra banda Homs anima als ciutadans a posar l’adhesiu de CAT als cotxes ,deixant clar que esperava que més ciutadans ho fessin, ja que jurídicament es possible, ja que la identificació del vehicle son els números i lletres, i no la E.

 

Realment fa riure per no plorar gastar les energies en fer veure el que podria ser i no es, en comptes de fer gestió normal d’un govern, que evidentment no poden fer. Les reunions bilaterals, no son tals, ja que una part decideix, i l’altra acata les decisions d’aquesta, per altra banda amb un representant a les teves files com en Duran i Lleida, les possibilitats de lluitar pels nostres interessos son mínimes. Quans anys portem remenant les beques i no hi ha manera, tot hi que la idea a exportar a la ciutadania es que son una competència nostra, cosa que es totalment falsa, i a més amb un tracte discriminatori pels estudiants catalans, pel que fa als aeroports, ha quedat molt clar que el principal  aeroport català mai serà gestionat des de la nostra proximitat, com ja ha quedat molt clar i seria de sentit comú, però a mes els aeroports petits tampoc de moment son traspassats, i en cas de fer-ho ja veurem quin tipus de gestió, ens podem trobar com en el cas de rodalies on tant sols decidim els horaris i poca cosa més, i d’això li diuen traspàs, d’altra banda considero humiliant que el que esta escrit amb una llei orgànica anomenada Estatut, es paper mullat , i te que tornar ha ser discutit en aquestes comissions pels temps dels temps, i ens hem de conformar en el famós peix al cove, podent arrencar titularitats de varis hospitals com un botí preuat, tot plegat dona idea del minso autogovern que tenim ,i on pot arribar la demagògia dels nostres politics, i les seves comissions de pa sucat amb oli. Per altra banda el portaveu del govern, vol el CAT als vehicles, com si això fos un avenç monumental en la reafirmació de la nostra identitat, quan per altra banda pacten precisament amb una de les forces més bèl·liques contra els nostres interessos, com son els populars. També caldria dir-li a Homs, que molts ciutadans han rebut sancions per portar aquests adhesius, i l’estat espanyol s’ha negat sistemàticament a canviar el distintiu de la E únic i indivisible, pels diferents de cada autonomia com fan altres estats. No volen visualitzar cap tipus de diferencia, i més una que pugui ser utilitzada pel nacionalisme català com una victòria o fet diferencial.

En definitiva, una cortina de fum rere un altre, i la ciutadania que sembla que els arbres no deixen veure el bosc, i es conforma amb un parlament de fireta, i un govern que actua com a tal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.