L?ALTERNATIVA ES GRÈCIA

El president Mas assegura que si no pot aprovar els pressupostos de la Generalitat, i segueix el bloqueig de la oposició a la seva gestió, no tindrà més remei que convocar noves eleccions, i ha reblat dient que l’alternativa a això la tenim ben aprop, i es diu Grècia,un caos total.  Per altra banda el CEO proper ens preguntarà per la independència, i també pel pacte fiscal que volem, una pregunta que ja em direu tots quina utilitat te, opinar d’una cosa que ha de decidir un tercer, jo crec que cap.

En Mas diu lògicament que sense comptes un govern no pot funciona,r i que per tant caldran mesures dràstiques, i que en tot cas es veuria abocat a unes eleccions no desitjades, ja que no vol estar mesos i mesos contemplant les musaranyes, i no li tremolarà el pols per dur-ho a terme, ja que s’ha de poder governar el país, i l’alternativa es el caos total de Grècia.  Per altra banda el proper baròmetre del Centre d’estudis d’opinió inclourà la pregunta sobre el suport a la independència, i sobre el model de finançament que preferim, per a gestionar els nostres impostos que es paguen a Catalunya, tindrà diverses opcions, des de mantenir el model actual i espoliador, a la del concert econòmic, que el govern anomena pacte fiscal, i que podria ser consultat a la població el proper any.

Realment el president te raó, quan diu que un govern sense pressupostos no te sentit, i que l’actitud cínica en molts casos de l’oposició corresponsable de les retallades actuals es molt miserable. De totes maneres, ens diu que no vol estar temps sense fer res, i ens posa l’alternativa grega com exemple.  Te una gran responsabilitat i sap perfectament que el peix al cove actualitzat, i retallar l’estat del benestar als seus ciutadans per validar un espoli asfixiant, això si que ens porta al caos total, i l’alternativa no es no fer res, es posar rumb a l’estat propi, sentar les seves bases, i presentar-lo obertament, que vol esperar, quins interessos ocults frenen l’opció més assenyada amb la situació desesperada en que ens trobem, que haurà de tancar tots els hospitals, de posar tots els alumnes amb barracons, de pujar els impostos a canvi de res, tot plegat es molt malaltís, i el projecte que te per davant poc te a veure amb uns pressupostos de pa sucat amb oli, que se sumen a la llarga llista de comptes vergonyosos sota l’espoli espanyol. Te molt a fer, i ho podria liderar, no perdre el temps amb pactes fiscals, que com diu la paraula es un pacte de dos, un dels quals ja ha dit que no en vol saber res, ni en te cap obligació, quin sentit te allargar l’agonia, no em vingui amb la cohesió social, ja que això es una democràcia, i precisament la disparitat de criteris es la seva característica principal, i la minoria ha de respectar la majoria, altra cosa es proposar un regim totalitari, on el 100% de la població ha de passar pel mateix sedàs.  Aquesta alternativa que ens diu, no es Grècia, es l’estat propi i depèn de nosaltres, no se que més li fa falta.

Pel que fa al CEO, ja veurem el tipus d’enquesta que realitzarà, però per primer cop la pregunta directe de la independència podrà ser contestada, i treure conclusions, que depenent de les que siguin aportaran més arguments per iniciar el camí de la llibertat sense embuts, la segona pregunta, crec que es bastant capciosa, ja que no te  sentit dir si vols cobrar més en una feina o menys, el que digui menys es un cas psiquiàtric digne d’estudi, i per tant no te sentit, d’altra banda no depèn de nosaltres, i per tant es una pregunta inútil que no va enlloc, i que d’altra banda amb la pregunta per l’estat propi ja va inclosa, ja que aquest no vol cap concert, simplement actua com qualsevol estat gestionant els seus recursos a favor dels interessos propis. Per tant un si a l’estat propi, i un no al concert econòmic inviable sota el llast espanyol.

 

 

3 pensaments sobre “L?ALTERNATIVA ES GRÈCIA

 1. Catalunya
  restarà sempre presa del grup persones poderoses que dominen bona part
  dels interessos del país lligats a la nació espanyola. Per això mai es donarà
  el pas a la independència.

  I quin és el nostre futur, desprès de Grècia:

  Draghi, actual governador del Banc d’Itàlia i
  antic responsable europeu de Goldam Sachs, substituirà en el càrrec el
  francès Jean-Claude Trichet.

  Goldman Sachs, el cinquè major
  banc per actius dels Estats Units, es investigat a la recerca d’informació sobre
  les activitats de la companyia que van poder desencadenar la crisi financera el 2008.

  La
  sol.licitud de la fiscalia de Nova York feia referència a l’informe
  elaborat pel Subcomitè Permanent del Senat dels Estats Units per
  determinar les causes que van desencadenar la crisi financera a Wall
  Street després del col.lapse del mercat immobiliari.

  Aquest
  document, de més de 650 pàgines, va acusar Goldman Sachs de promocionar
  de forma enganyosa part de les inversions relacionades amb hipoteques,
  van afirmar a l’agència Bloomberg diferents fonts.

  Per
  exemple, segons dades de la signatura Deagolic, durant els tres anys
  previs a l’esclat de la crisi el banc havia destinat part de la seva
  activitat a empaquetar i distribuir actius lligats a hipoteques i
  valorats en gairebé 130.000 milions de dòlars, per després realitzar
  apostes baixistes
  contra el mercat immobiliari durant els mesos anteriors a l’esclat de la bombolla als EUA.

  A
  causa d’aquest tipus d’activitats, el senador demòcrata per Michigan,
  Carl Levin, va recomanar a les autoritats del país que Goldman fos
  acusat criminalment pel seu paper en la crisi subprime.
  Posteriorment,
  aquest informe va ser remès al Departament de Justícia dels EUA i la
  Comissió de Mercats i Valors (SEC), que també investiguen l’assumpte.

  En
  el seu article L’imperi del mal contraataca, publicat al diari Market
  Watch, el periodista financer David Weidner es mostrava molt clar al
  respecte: “Sospitem que fan trampes, que tenen una relació massa íntima
  amb el Govern. Ens preocupa que puguin manegar el
  sistema,
  manipular als nostres líders i, en definitiva, tenir massa poder.
  Semblen els amos de la borsa, apanyant i negociant gràcies a les seves
  campanyes de contribució i les seves connexions amb Capitol Hill (lloc
  on es troben el Capitoli i la Cort Suprema
  , entre altres institucions) “.