ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DICCIONARIS I HIMNES CONFUSOS QUE ELS DELATEN

Sense categoria

El diccionari biogràfic espanyol presentat pel Rei Borbó i la ministra espanyola del ram, presenta una versió manipulada i rància de la historia, i per exemple tracta el dictador Franco pràcticament com un heroi, i no com un dictador sanguinari, cosa gens estranya, si l’historiador encarregat de la feina esta vinculat a la feixista fundació Francisco Franco. Curiosament al acabar la cursa ciclista del Giro d’Itàlia en honor al vencedor, en aquest cas l’espanyol Contador, va sonar l’himne espanyol amb lletra utilitzat en el Franquisme, una casual coincidència, i que ens porta a veure la pudor de rància d’aquesta democràcia de fireta espanyola.

Efectivament, segons el diari El Mundo, el famós diccionari presenta Franco com un general valerós i catòlic, i el tracta de governant intel·ligent i moderat, i que deu la seva fama al valor en els camps de batalla, i la seva fama de gran estrateg. Aquest diccionari ha costat 6,4 milions d’euros dels nostres impostos, i en realitat es un gran homenatge al feixisme, i on per exemple ja en època actual elogia Aznar per les seves politiques econòmiques, i parla dels atemptats de l’11 M com la causa de la derrota popular a les eleccions, sense dir res de la manipulació informativa dels fets, cosa que si fa amb el vessament del Prestige, que el titlla d’oportunitat socialista per la seva derrota. Molt lligat al tema aquests últims anys, les errades amb l’himne espanyol han estat freqüents, i han estat confoses amb himnes com el danès o el marroquí, o a Austràlia en una final de tenis, amb l’himne republicà, cosa que va provocar la negativa espanyola a jugar sinó s’esmenava l’errada, Les democràcies confoses com aquesta ja tenen aquestes coses.

 

Encara que sembla increïble, l’Estat espanyol al qual estem sotmesos, mai deixa de sorprendre, mes de 6 milions d’euros, suposo que en una bona proporció pagats pels catalans, perquè historiadors feixistes facin apologia de la dictadura, i la disfressin i adornin per presentar-la com una meravella, i al dictador com una gran personalitat, crec que la famosa llei de partits prohibeix el suport a la violència o el terrorisme, i en aquest cas es terrorisme d’estat en majúscules, que evidentment es permès, el que sigui per validar aquesta falsa transició cap al no res, i aquesta farsa que pel que fa a Catalunya fa ja tres segles que dura , es inversemblant que s’aprofiti un diccionari biogràfic per fer promoció d’un dictador sanguinari, un monstre amb crims contra la humanitat a les seves esquenes, i tacat de sang pels quatre costats, presentat  com una persona innocent i simpàtica, francament nomes pot passar amb un estat que no vol evolucionar, i que a més s’encarregui a un historiador que pertany a una fundació amb el nom del dictador, i que evidentment supura feixisme i xenofòbia per tot arreu. Igualment tracta diferent els governs populars que els socialistes, obviant les parts que no interessen, se’ns dubte segueixen la millor tradició espanyola d’amagar des de fa segles moltes coses per desvirtuar la historia, i fer-la a  la seva mida, i normalment en contra dels catalans.  Amb aquest currículum no m’estranya que els altres estats no sàpiguen quin himne posar, alguns es deuen pensar que no han superat l’època dictatorial, no van massa, errats, i alguns altres desconeixen per quin període passa l’estat espanyo,l i fins hi tot algun posa l’himne de la República, que en definitiva seria el que tocaria en aquest estat, ja que un govern legítim va ser enderrocat per la dictadura militar, i curiosament al finalitzar, les regles del joc van canviar misteriosament ,dirigides per aquells precisament que les havien canviades.

 

En definitiva, aquest es l’Estat al qual estem units, i que amb un pel de sentit comú, hauríem d’abandonar el més ràpidament possible per seguir el nostre camí.

  1. Albert. Pensava veure’t en el acte central de Campanya de SI. – Bé, a lo millor vas venir i jo no et vaig veure. Sí que  estava un company teu de la executiva de R.cat , al qual vaig saludar i agrair la seva presència.
    Fa  aproximadamet un any , tenias molt assolit el tema de la “transversalitat” , i també d’alguna manera, desvirtuan els principis bàsics de “dreta-esquerra. Actualment , tinc l’impressió que has modificat  aquests principis. Es una apreciació poc aprofundida , i per tant, fàcilmente rebatible.
    Magí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.