RETALLADES I LEGALITATS VIRTUALS

Les retallades han arribat a un punt molt sensible per l’estat del benestar com es la Sanitat, i cada centre reduïra en una mitjana del 10% del pressupost, tancaments de plantes, quiròfans, i serveis en general. Tot aquest esforç amb l’escanyament de l’Estat que augmenta en 3200 milions més l’estalvi a complir, i on el conseller del ram ja ha indicat que es impossible, i no pot maquillar els números. Per altra banda la Falange fa gala de la seva impunitat, i menysprea les consultes, i recomana el vot nul amb paperetes d’aquest partit feixista.

Les temudes tisorades arriben a la sanitat, i donat que el pressupost serà d’uns 1000 milions d’euros menys, alguns centre hauran de reduir  la despesa en prop d’un 16%, i a les mesures abans esmentades, reordenaran el transport sanitari, i les estructures personals, cosa que comportarà evidentment acomiadaments i pitjor atenció a la ciutadania, s’han tancat quiròfans per les tardes en molts centres i plantes senceres en d’altres.  Mentrestant, l’Estat segueix collant i ofegant Catalunya amb noves imposicions de sacrifici, sense fer arribar el deute del fons de compensació, i amb la premissa del president espanyol de carregar el deute a les autonomies, quan sap perfectament que el 75% de l’endeutament es de les estructures centrals de l’Estat. Per altra banda, Falange Española de le Jons ha penjat un vídeo on insulta greument els que volen la fragmentació d’Espanya, i animen a votar amb una papereta del partit dins el sobre, en el vídeo amb música de circ, s’assegura que es pot votar diverses vegades, i provar de fer-ho sense estar empadronat al lloc. Barcelona decideix ja ha denunciat el tema, i reclama determinar si es delicte, i defensar la imatge apropiada dels voluntaris que surten al vídeo, recordant que es pot votar SI, NO o blanc, i que es la millor manera de resoldre qualsevol conflicte.

 

Es francament indignant, com a ciutadà d’un país adormit com aquest, que molta gent accepti amb naturalitat la retallada dels nostres serveis sanitaris, un punt cabdal del nostre estat del benestar, i de recompensa pels impostos que paguem, i alhora accepti també amb total normalitat que aquests es donin precisament per acceptar el robatori fiscal espanyol. Crec que les quotes d’indignitat que estem arribant sobrepassen qualsevol límit que ens podíem imaginar, ara també ens hem de retallar aquest servei bàsic, i de primer ordre amb plantes senceres d’hospital tancades, i alhora suportar que l’estat espanyol ens colli cada cop més, i ens faci pagar el seu propi dèficit, desprès d’haver aportat el que hem aportat a aquesta falsa solidaritat, veritablement no te nom, i diu molt poc d’un poble que tingui alguna aspiració de recuperar la seva dignitat, i el lloc que li correspon, i d’un govern que segueix aquest joc macabre, i aposta per un dret a decidir ambigu, i centrat amb una proposta econòmica que no depèn finalment de nosaltres, o sigui que no decidim res, i la teoria de qui dia passa any empeny. Pel que respecta a la Consulta, i les actituds de la Falange, demostra el nivell democràtic de l’estat espanyol, es com si a Alemanya el partit nazi es presentes a unes eleccions, cal recordar que aquest partit era l’oficial d’una dictadura sagnant com la franquista, i que els seus posicionaments i xenofòbia incompleixen qualsevol actitud i norma democràtica, però sorprenentment son legals, quan partits al País Basc de l’esquerra abertzale, que condemnen la violència son ilegalitzats en nom de continuar aquest litigi espanyol, i no voler arribar al problema polític de fons.

Tol plegat, i si algú ho veu des de fora, ho definiria com una esquizofrènia col·lectiva, o un suïcidi de la nostra identitat com a poble, que difícilment pot entendre ningú que estimi aquest país per damunt de misèries personals.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*