EL MÓN DE CAP PER AVALL, VEURE PER CREURE

Quan un territori no te respostes per una situació que amb un pel de dignitat mai hauria d’haver succeït, les explicacions i les conseqüències, solen ser esperpèntiques, el Conseller Mas-Collell ha reclamat fer amb els nostres impostos el que ens doni la gana, i discrepa de la petició del tot o res, ja que es res.  En Rafa Lopez pel PP, ha proclamat com un peatge i un inconvenient fer aprendre català als immigrants, que venen a les nostres terres, mentrestant la Consellera d’Educació, vol exportar la nostra llengua a totes les escoles espanyoles, un estat per cert, que un cop més ha donat un cop de porta a la democràcia en el país basc, amb la negació a la inscripció de SORTU.

El conseller d’Economia afirma que el pacte fiscal va en la línia del concert econòmic, per poder fer amb els nostres impostos el que vulguem, però discrepa de Solidaritat que demanar el tot o res, es la segona opció, assenyala que ens corresponen molts més ingressos que els que tenim, que els hem de recaptar aquí, i que el futur pacte tingui en compte les despeses, dient que hem d’invertir  més recursos per fer el canvi de model productiu, sortir de la crisi, i recuperar l’espoli. Per altra banda, el parlamentari popular abans esmentat en una interpel·lació, i en relació a la llei d’acollida, acusa de voler fabricar patriotes catalans que votin les consultes, i això s’aconsegueix nomes amb el català, considera que se’ls ridiculitza. Per cert, i parlant de llengua, la consellera d’Educació proposa un pla de plurilingüisme per totes les escoles espanyoles amb les llengües cooficials, ja que un 40% de l’Estat no te com a llengua el castellà, un estat que un cop més, i  a pesar de la condemna explicita de la violència, no vol saber res de l’esquerra abertzale, i així segui el frau democràtica al País Basc.

 

El conseller fa trampa, ja que ens explica la diagnosi i les solucions econòmiques, que evidentment passen per recaptar tots els nostres impostos, però alhora valida l’espoli fiscal, que es la causa número u de la nostra crisi, i a més, la seva demagògia arriba a dir que el tot o res es res, jo crec que aquesta formula no es exacta, ja que el tot o res, si volem pot ser  tot, ara bé si volem validar el robatori espanyo,l i seguir la legalitat d’aquest estat, es senzillament res, i la proposta fiscal que volen dur a terme, ja saben que es res, per tant, la culpa no es de l’Estat, es exclusivament nostre, el partit de govern va fer campanya pel si a l’Estatut, i aquest valida el sistema actual, ara veuen que es insostenible i no s’aguanta per enlloc, francament es ridícul, o ens enganyaven llavors, o ho volen fer ara deixant 2 anys de marge per anar a fer el paperet a Madrid, rebre un cop de porta als nassos, i disfressar amb l’ajuda dels mitjans afins qualsevol petit guany com una victòria de Catalunya, ja n’hi ha prou, no volem engrunes dins un sistema nociu i mortal per nosaltres, volem els nostres recursos, i això nomes s’aconsegueix amb un estat, i no amb sacrificis del nostre estat del benestar, per pagar aquesta mena d’impost revolucionari de 22 mil milions anuals. En Lopez del PP, no sento que digui que quan els immigrants van a l’estat espanyol i els ensenyen castellà, fabriquin patriotes espanyols o els ridiculitzin, en tot el món nomes passa a Catalunya, i amb la nostra llengua, es un fet curiós, i per cert parla de votar en una consulta ciutadana, com si fos un càstig, quan se li hauria de recordar que se’n diu democràcia, i es la seva base, evidentment amb un partit com el seu que guarda un president honorari, que signava penes de mort en un regim dictatorial, seria demanar massa comprensió. El tema del català a les escoles espanyoles es una paranoia més per distreure l’atenció,  i veritablement ridícul, tots sabem que l’estat espanyol nomes vol una llengua, i no en vol saber res de cap més, per tant insistir amb aquest tema no te ni cap ni peus, si al nostre territori la nostra llengua pròpia es tractada com una d’imposició, no cal dir en un territori que no li es pròpia, una prova més de la colonització mental que tenen alguns, en un estat que un cop més, i demostrant que la democràcia es un concepte amagat al calaix, no vol un procés de pau, i vol aquest frau absolut en les eleccions basques, emmordassant una part de la població, això el ministre de torn espanyol en diu complir l’estat de dret, i com deia aquell “ no hace falta decir nada mas”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*