ELS GREUS DEFICITS DEMOCRÀTICS, ARA CONTRA VICENT PARTAL

Com no podia ser d’altra manera, volia mostrar el meu suport al director de Vilaweb  Vicent Partal, i la decisió de L’Ajuntament de Barcelona  i en particular al PSOE-C, per la querella presentada contra aquest mitjà, i el seu director pel cas Vilaró. Recordo que Vilaweb va expressar seriosos dubtes sobre les acusacions d’aquest cap de la Guàrdia Urbana, sobre les ferides rebudes la nit de la final de l’Eurocopa de Futbol, i acusant als Mossos d’Esquadra, però les investigacions i proves, van demostrar que no s’ajustava a la realitat, i la mateixa jutgessa va determinar que no es podia determinar qui era l’autor de les lesions, i va arxivar el cas. La petició de CIU, PP, ICV i ERC per retirar la querella contra el mitjà ha estat desatesa, i segueix la opacitat i mancances democràtiques en el cas. Tot seguit adjunto el manifest de suport, on podeu presentar les vostres adhesions.

 

Avui us he de demanar el vostre suport

 

Benvolguts amics,

 

El dia 29 de març propvinent VilaWeb serà portat a judici per l’Ajuntament de Barcelona, que ens acusa d’injúries pels esforços informatius que vam fer per aclarir què va passar en el ‘cas Vilaró’. És una actitud inaudita, especialment després de totes les coses que s’han anat sabent d’aquells incidents, principalment l’informe dels Mossos d’Esquadra que desqualifica completament la tesi del cap de la Guàrdia Urbana.

 

La gravetat de l’acció de l’Ajuntament està en la presentació d’una querella, però també en el fet de demanar, com fan el consistori i Xavier Vilaró, 180.000 euros de multa i haver demanat abans pena de presó contra meu. Vist des de qualsevol punt de vista, i comparant-la amb qualsevol altra situació, la demanda és absolutament desproporcionada i és, a parer nostre, també un intent de coartar VilaWeb ofegant-la econòmicament.

 

No es pot oblidar, a més a més, que VilaWeb va fer el paper que correspon als mitjans en una democràcia. Perquè l’Ajuntament ocultava fets políticament importants i nosaltres vam treballar per aclarir-los. Sense l’esforç periodístic de VilaWeb i d’alguns mitjans més, avui encara no sabríem res de què va passar. Allò que fa extraordinari el ‘cas Vilaró’ no és que una pilota de goma colpege un policia; el fet extraordinari és que, en una democràcia, una institució pública considere que ni els ciutadans, ni tan sols els representants electes del poble dels altres partits, no tenen el dret de saber què ha passat i ho oculte durant setmanes i mesos. Fins i tot faltant en públic a la veritat.

 

El Col·legi de Periodistes i les institucions periodístiques europees ens fan costat. També ens en fan els grups polítics de l’ajuntament (PP, CiU, ERC i ICV), amb la sola excepció del PSC.

 

Necessitem, tot i amb això, el vostre suport.

 

Amb aquest correu, doncs, us demanem que signeu un manifest de suport a VilaWeb, però també us demanem que, en la mesura de les vostres possibilitats, feu difusió del cas i en parleu on us sigui possible de fer-ho. El manifest diu:

 

 

‘Amb VilaWeb, per la llibertat de premsa’

‘Els sotasignats repudiem que l’Ajuntament de Barcelona es querelli contra el diari VilaWeb.

Pensem que VilaWeb va fer la feina d’aclariment i d’investigació que correspon als mitjans en un cas en què l’opacitat i l’ocultació de dades per l’alcaldia són demostrables, com en el ‘cas Vilaró’.

En conseqüència, demanem que el consistori retiri la querella i no pagui, amb diners dels ciutadans, els advocats del senyor Vilaró en la seva querella particular.

Alhora, reafirmem la nostra confiança en el rigor professional i ètic que VilaWeb ha demostrat des del principi i donem el nostre suport al seu director, Vicent Partal’.

 

Podeu adherir-vos-hi a l’enllaç http://www.vilaweb.cat/extra/adhesions/index.php

 

Per a qualsevol dubte o qüestió, podeu trucar al 93 442 64 39.

Gràcies per la vostra atenció,

 

Vicent Partal

Director

 

VilaWeb

Ferlandina 43 baixos

08001 Barcelona

934 426 439

www.vilaweb.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*